29 / 03 / 2024

Devremülk dönemleri!

Devremülk dönemleri!

Devremülk hakkının dönem sonu, belirtilen günlerden az olmamak şartıyla belirleniyor. Ortak malikler kendilerine ayrılan devremülk dönemleri ni …… günden daha az süreli olmamak üzere, mülkiyet payına bağlı olarak başkalarına devredebiliyorlar...




Devremülk dönemleri!


Devremülk hakkının dönem sonu …… günden az olmamak üzere, yılın belirli dönemlere ayrılması ile tespit edilir. Kanun çerçevesinde hazırlanan devremülk teslim sözleşmesinde dönem sonu bu şekilde belirtiliyor.


Her yıl Ocak ayının ikinci yarısı ile Şubat ayının tamamı devremülklerin büyük onarımı için ayrılıyor. . ../../200.. tarihine kadar olan dönemler ve bunlardan yararlanacak devremülk hakkı sahipleri, hazırlanan sözleşmede çizelge olarak gösteriliyor. Söz konusu tarihten sonraki dönemler, devre mülk hakkı sahiplerinin her yıl bir sonraki döneme kayması suretiyle belirleniyor. Bunlar, devremülk sahipleri arasındaki Resmi Senette açıklanarak, irtifak hakkı şeklinde tapu siciline tescil ediliyor. Ortak sahiplerin kullanım hakları kendilerine ayrılan dönem süreleri ile kısıtlı oluyor.


Devremülk hakkının bağlı olduğu ortak mülkiyet payı, devrelerin sayısı ve süreleriyle yapıdan kullanım oranları esas alınarak, taraflarca serbestçe belirleniyor.


Müşterek mülkiyet payının devri halinde, buna bağlı olan devre mülk hakkı da yeni malike devir edilmiş oluyor. Ortak malikler kendilerine ayrılan devremülk dönemleri ni …… günden daha az süreli olmamak üzere, mülkiyet payına bağlı olarak başkalarına devredebiliyorlar.



Park Suites İstanbul Esenyurt projesi resimleri!
Bayrampaşa Caprice Gold satılık!
Devremülk aidatları!
Devremülk yönetimi!
Devremülk sahiplerinin görevleri!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön