19 / 04 / 2024

Devremülk ilanlarında yüzde 30 oranında artış yaşandı!

Devremülk ilanlarında yüzde 30 oranında artış yaşandı!

Hurriyetemlak.com verilerine göre, son üç ayda devremülk ilanlarında yüzde 30 oranında artış yaşandı. Özellikle devremülk almak isteyen ailelerin gözleri Antalya, Muğla, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de yer alan devremülklerin üzerinde.



Yaz aylarının gelmesiyle Hurriyetemlak.com'da devremülk ilanlarının sayısında artış yaşandı. 2014'ün ilk çeyreğine göre, ikinci çeyrekte devremülk ilanları tam yüzde 30 oranında arttı.


Bir mülke ait kullanım haklarını belirlenmiş özel bir şekilde kullanılması için oluşturulan devremülk sistemi, kat mülkiyeti olarak bilinen kullanım hakkını birden fazla bölüme ayırarak dağıtılmasıyla ortaya çıkıyor. Bölümlere sahip olanlar, temelde mülkiyet için aynı oranda hak talep edebiliyor, bu kullanma haklarını kiraya verebiliyor ya da kendileri kullanıp, kullandırabiliyor.


Tatil masraflarını azaltmak için tercih edilen devremülk sisteminde kışın termal bölgeler tercih edilirken, yazın turistik yerlerdeki devremülkler yoğun talep alıyor. Özellikle devremülk almak isteyen ailelerin gözleri Antalya, Muğla, İzmir, Aydın ve Balıkesir'de yer alan devremülklerin üzerinde.


Devremülkler tapulu olduğu için satma, devretme, kiraya verme veya miras bırakma hakkını da beraberinde getiriyor. Bir devremülke yılın 7, 10 veya 15 günlük dilimlerinde sahip olmak mümkün.


Geri Dön