29 / 03 / 2024

DHMİ ile Manas Havaalanı arasında işbirliği protokolü imzalandı!

DHMİ ile Manas Havaalanı arasında işbirliği protokolü imzalandı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı ile Manas Uluslararası Havaalanı arasında işbirliği konularını görüşmek ve geliştirmek için başkent Bişkek'te bulunduklarını ifade etti...




Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Kırgızistan Manas Uluslararası Havaalanı yetkilileri arasında, bilgi ve tecrübe alışverişini öngören işbirliği protokolü imzalandı.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Manas Uluslararası Havaalanı yetkilileri ile imzalanan işbirliği protokolünü AA muhabirine değerlendirdi.


Birdal, Atatürk Havalimanı ile Manas Uluslararası Havaalanı arasında işbirliği konularını görüşmek ve geliştirmek için başkent Bişkek'te bulunduklarını ifade ederek "Çalışma ziyaretimizin çerçevesinde Manas Havaalanı yetkilileri ile yararlı toplantılar ve görüşmeler yaptık. Neticesinde, görüşülen konuları beraberce gerçekleştirebilmek için bilgi ve tecrübe alışverişini öngören işbirliği protokolünü imzaladık" dedi.


Manas Uluslararası Havaalanı yetkililerinin, Türkiye'nin kazanımlarından ve tecrübelerinden yararlanmak istediklerine dikkati çeken Birdal, "Biz de Manas Uluslararası Havaalanı'nın bundan sonra iyi bir hizmet vermesi için tecrübelerimizi memnuniyetle aktaracağımızı ilettik. Türkiye'nin havacılık işletmeliği alanında gelmiş olduğu nokta itibarıyla kazanımlarını bilgi anlamında ve karşılıklı işbirliği alanında paylaşabileceğimizi ifade ettik" diye konuştu.


Birdal, iki ülkenin havayolu şirketlerinin karşılıklı seferleriyle ilgili mevcut anlaşmaların dışında havaalanları arasında bu şekilde imzalanan ilk protokol olduğunu hatırlatarak işbirliği protokolünün, karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişi dışında herhangi bir ticari konuyu kapsamadığını sözlerine ekledi.


Manas Uluslararası Havaalanı AŞ Yürütme Kurulu Başkanı İlim Karıpbekov da DHMİ Genel Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolünün Manas Havaalanı'nın gelişimi için atılan çok önemli bir adım olduğunu belirtti.


Türkiye'nin, havalimanları işletmeciliği ve sivil havacılık alanlarındaki başarılarından övgü ile söz eden Karıpbekov, üzerinde çok çalıştıkları ve sonunda imzalanan bu protokolün sayesinde karşılıklı bilgi ve tecrübe alışverişinin yanı sıra eğitim ve yer hizmetleri gibi alanlarda da destek alacaklarını ifade etti.


Karıpbekov, Manas Havaalanı'nın yatırıma çok ihtiyaç duyduğunu söyleyerek "Bugün ciddi sıkıntılarımız var. Havaalanı binasında transit geçişler için yeterli alanımız yok. Yeterli düzeyde hizmet veremiyoruz. İmzalanan bu protokol havaalanının gelişimi ve kalkınmasının temelidir. Bu nedenle, Manas Havaalanı'nın gelişimi için dış yatırımcı aramaya devam ediyoruz. Rusya tarafı ile görüşmelerimiz sürüyor" dedi.


DHMİ ve Manas Uluslararası Havaalanı arasında kurumlar arası işbirliğini geliştirmek için geçen yılın eylül ayında Kırgızistan'dan 17 kişilik heyet DHMİ Genel Müdürlüğünde havalimanı işletmeciliği konusunda görüşmelerde bulunmuştu.



AA


Geri Dön