19 / 04 / 2024

Doğancılar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez binası satışa çıkıyor!

Doğancılar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez binası satışa çıkıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) mülkiyetindeki Üsküdar Salacak’taki SGK İstanbul İl Müdürlüğü Doğancılar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi binası satışa çıktı. Daha önce dispanser olarak kullanılan binanın ihalesi bugün yapılacak...



Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) mülkiyetindeki Üsküdar Salacak’taki SGK İstanbul İl Müdürlüğü Doğancılar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi binası satışa çıktı. Daha önce dispanser olarak kullanılan binanın ihalesi bugün yapılacak. Bina; SGK, Türk Kızılayı, THY ve Atatürk Orman Çiftliği iştiraki olan Emek İnşaat ve İşletme AŞ tarafından satılacak.



İstanbul’un Üsküdar ilçesi Salacak mahallesi Tunus Bağı caddesi üzerinde yer alan binanın tahmini bedeli 8 milyon 80 bin lira + KDV olarak belirlendi.


Geçici teminatı ise 250 bin lira. 1.5 dönüm arazinin 600 metrekaresi üzerinde yapılanma var, geri kalanı ise boş arsa.



Bölgede çalışan Işık emlak Danışmanı Türker Erdem, son günlerde binayı görmek isteyen potansiyel taliplerin kendisine de sık sık uğradığını söylüyor.


Konut öne çıkıyor...


Arsanın 3 bin metrekare inşaat alanı olduğuna dikkat çeken Erdem satış fiyatının 12 milyon lirayı bulabileceğini öngörüyor. Erdem, “Konut olarak alırlar diye düşünüyorum. Çok fazla otel gibi, ofis gibi yerler için uygun olmayabilir ama konut için çok kıymetli bir alan. Hatta daha fazla bir fiyata satılırsa da sürpriz olmaz. Ama daha aşağı bir rakam bizi şaşırtır” diyor.


Mahalle sakinleri de günlerdir bina önüne gelip gidenlerin dikkatlerini çektiğini söylüyor. Mahalleliler projeyi merakla bekliyor.


Milliyet 




Geri Dön