25 / 04 / 2024

Dubai Port için karar verildi!

Dubai Port için karar verildi!

Dubai Port için nihai karar verildi. Dubai Port Limanı için Danıştay, bölgede yeni imar planı yapıldıktan sonra ÇED sürecinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi değerlendirmesi gerektiğini söylemişti.



Dubai Port için karar verildi. Alınan karara bu kez Çevre Bakanlığı itiraz etti, ancak Yargıtay 4. Dairesi dc 6. Daire'nin aldığı kararın isabetli olduğunu belirterek. 1/50.000 ölçekli planın yapılmasını istedi. 


DANIŞTAY KARARI REDDETTİ ÇED 


kararı plan süreci göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Danıştay, uyuşmazlığa konu olan projenin yapımının planladığı alanı kapsayan 1/50.000 ölçekli İzmit Körfezi Bütünsel Planının Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edilmesinin ardından hala yeni bir plan yapılmadığı belirtildi. Davaya işlem olan konuda bir hukuksuzluk olduğunu görmediklerini söyleyen Danıştay, Kocaeli 1. İdare Mahkemesinin aldığı 26 Nisan 2012 tarihli kararının bozulmasının ve dosyanın mahkemeye gönderilmesine karar 

verildi.


DUBAİ Port tarafından Yarımca'da yapılan ve bölgenin en büyük limanı olması beklenen Dubai Port Limanı ile ilgili açılan yürütmeyi durdurma ve ÇED iptali davası ile ilgili Danıştay ikinci bir karar aldı. 



Geri Dön