29 / 03 / 2024

Dünya Kupası'na 50 gün var ama Brezilya'daki stad inşaatları devam ediyor!

Dünya Kupası'na 50 gün var ama Brezilya'daki stad inşaatları devam ediyor!

Dünya Kupası'na 50 günden az bir zaman kaldı ama hala Brezilya'daki stad inşaatları devam ediyor. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 12 Haziran'da Brezilya-Hırvatistan arasında oynanacak açılış maçına stadın tamamen hazır olacağını açıkladı...



Dünya Kupası'na 50 günden az bir zaman kaldı ama hala Brezilya'daki stad inşaatları devam ediyor. FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 12 Haziran'da Brezilya-Hırvatistan arasında oynanacak açılış maçına stadın tamamen hazır olacağını açıkladı.


FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke bir kaç gündür inşaatları denetlemek için açılış maçının yapılacağı Sao Paulo Arena Corinthians'ta inceleme yapıyor. Gezdiği statta iş makinelerinin harıl harıl çalışmasına rağmen Valke umutlu konuştu ve müjdeyi verdi: "Arena Corintians kupaya hazır olacak"


12 Haziran'da Brezilya-Hırvatistan arasında oynanacak açılış maçına stadın tamamen hazır olacağını açıklayan Valckle; "Bazı şeyler başlangıç planındaki gibi olmasa da Sao Paulo kupaya hazır olacak" dedi. Valckle ayrıca 17 ya da 18 Mayıs günü stadın son halini test etmek için bir hazırlık maçı oynanacağını, böylece açılıştan üç hafta önce olası aksaklıklara karşı önlem alma şanslarının olacağını söyledi.


Geçici olarak inşaat durmuştu


Şimdilik 950 milyon reale (940 milyon TL) mal olan stadyum inşaatına üç işçinin hayatına mal olan iki ayrı kaza yüzünden geçici olarak dönem dönem ara verilmek zorunda kalınmıştı. İnşaat firması yetkilileri 48 bin koltuklu inşa ettikleri stadı FIFA'nın talebiyle 68 bine çıkarmak için eksik olan 20 bin koltuğun açılıştan bir ay önce 10 Mayıs'tan itibaren yerleştirileceğini açıkladı.


Arena Corinthians stadında 12 Haziran'daki Brezilya-Hırvatistan açılış maçının yanında, 19 Haziran'da Uruguay-İngiltere, 23 Haziran'da Hollanda-Şili ve 26 Haziran'da Güney Kore-Belçika maçları oynanacak.


Yeni Şafak Gazetesi 


Geri Dön