25 / 04 / 2024

Durmuş Yılmaz kimdir?

Durmuş Yılmaz kimdir?

TSKB Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Durmuş Yılmaz, ne zamandan beri, TSKB Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor?



Durmuş Yılmaz kimdir?

1947 yılında Uşak'ta doğan Yılmaz, üniversite öğrenimine üç yıl boyunca  Ankara  Üniversitesi Hukuk Bölümü'nde devam ettikten sonra 1970 yılında MEB'nın açtığı devlet bursu ile İngiltere'ye Ticaret Bakanlığı adına iktisat öğrenimi görmek üzere gitmiş ve City University of London'da ekonomi lisansı, University of London'da ise lisansüstü eğitimi görmüştür. Türkiye'ye dönüşünün ardından Ticaret Bakanlığı'nda görev aldıktan sonra, 1980 yılında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğü'nde göreve başlayan Yılmaz, Dış Borç Erteleme, Döviz Kurları ve Döviz Rezerv Yönetim alanlarında çalışmıştır. 


1993-2003 yılları arasında Döviz İşlemleri Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, Bankalararası Para Piyasası Müdürü, Ödemeler Dengesi Müdürü, Döviz Risk Yönetimi - Krediler - Döviz ve Efektif Piyasaları ile Açık Piyasa İşlemlerinden Sorumlu Piyasalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı, İşçi Dövizleri Genel Müdürü pozisyonlarında bulunmuştur. 


7 Nisan 2003 tarihinde yapılan Banka Genel Kurulu'nda Banka Meclis Üyeliğine seçilen Yılmaz, 18 Nisan 2006 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanmıştır. Beş yıllık görev süresini 18 Nisan 2011 tarihinde tamamlamış, 20 Nisan 2011 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanlığı'na atanmıştır.


Yılmaz, 05.04.2012 tarihinden itibaren TSKB Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürmektedir. 




Geri Dön