25 / 04 / 2024

EİD İnşaat Güney Irak'ta teknoloji ağırlıklı projeler üretecek!

EİD İnşaat Güney Irak'ta teknoloji ağırlıklı projeler üretecek!

EİD İnşaat, önümüzdeki dönemde Güney Irak'ta gerçekleştireceği projelerle bölgeye teknoloji getirmeyi hedefliyor. Başkan Yardımcısı Bora Can Yıldız, özellikle petrol boru hatları, petrol tankları alanında devam eden işleri bulunduğunu söyledi.



EİD İnşaat, önümüzdeki dönemde Güney Irak'ta gerçekleştireceği projelerle bölgeye teknoloji getirmeyi hedefliyor. Başkan Yardımcısı Bora Can Yıldız, özellikle petrol boru hatları, petrol tankları ve endüstriyel tesisler alanında yabancı yatırımcılarla devam eden işleri bulunduğunu söyledi, Yıldız, "Önümüzdeki dönemde endüstriyel alandaki çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Teknolojiyi getirebileceğimiz büyük projeleri başlatacağız" dedi. 


Bugüne kadar Ürdün, Cezayir, Libya, Sudan, Fas, Dubai, Abu Dabi, Kazakistan gibi birçok bölgede girişimleri bulunan EİD İnşaat, Güney Irak'ta da projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. EİD İnşaat'm, Ortadoğu'da iş yapmak üzere üç ortak şirket tarafından kurulduğunu belirten EİD İnşaat Yönetici Ortağı ve Başkan Yardımcısı Bora Can Yüdız, "Son 4.5 senedir Güney Irak'ta yoğun faaliyet gösteriyoruz. 

İlk olarak Basra bölgesinde iki tane orta ölçekli proje gerçekleştirdik. Biz bu bölgenin geleceğine inandık, bölge insanına çok yatırım yaptık, istihdam oluşturduk. 


Türkiye'de çok ciddi imkanlara sahip olmamıza rağmen o bölgede işlerimizin başında durduk. Hatta bazı işlerde zarar ettik; ama sözümüzü tutarak bölgenin güvenini kazandık" diye konuştu. 


Sene sonuna kadar 500'ün üzerindeki Türk çalışan sayısının iki katma çıkacağını öngördüklerini belirten Yüdız, "En az o kadar da Iraklı istihdam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde endüstriyel alanında Irak ta  son 4.5 senedir Güney Irak'ta yoğun faaliyet gösteriyoruz. İlk olarak Basra bölgesinde iki tane orta ölçekli proje gerçekleştirdik. 

ki çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz " şeklinde konuştu. 


ABD hükümetine havalimanı inşa ettiklerini vurgulayan Bora Can Yıldız, şunları kaydetti: "Havalimanını 11 ay gibi çok kısa bir sürede teslim ettik. Ardından iki tane özel hastane inşaatına başladık ve bir devlet hastanesinin ihalesini kazandık. Zaman içinde petrol şirketleriyle bazı temaslarımız oldu. Özellikle petrol boru hatları, petrol tankları ve endüstriyel tesisler alanında devam eden işlerimiz var." dedi.


Dünya Sektörel Araştırması 


Geri Dön