29 / 03 / 2024

Ekiz Yağ, Küçükbay Yağ'a satılıyor!

Ekiz Yağ, Küçükbay Yağ'a satılıyor!

Ekiz Yağ ve Sabun Sanayii A.Ş., "Ekiz" markasının tüm hak ve vecibelerinin Küçükbay Yağ ve Deterjan San. A.Ş. 'ne 2 milyon 500 bin TL'ye satılmasına karar verildiğini açıkladı...




Ekiz Yağ tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz yönetim kurulunun bugün aldığı karar çerçevesinde; 18.04.2014 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında verilen yetki kapsamında "Ekiz" markasının tüm hak ve vecibeleri ile güvenilir, satış hacmi yüksek, dağıtım ağı geniş, yıllardır tanınan satış konusu marka altında kendi fabrikalarımızda üretimini yapmaya devam edebileceğimiz ve bu suretle rafine kapasitemizin kullanım oranına katkı sağlayacak Küçükbay Yağ ve Deterjan San. A.Ş. 'ne Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı bir değerleme şirketi tarafından hazırlanmış olan Değerleme Raporu çerçevesinde bulunan değer üzerinden KDV dahil 2.500.000.-TL 'ye satışına karar verilmiştir.


Satış işleminden doğacak satış gelirinin, şirketin yeniden yapılandırılması ile bağlantılı olarak finansal risklerin azaltılmasında, üretim hacmini artırarak tesislerimizin daha verimli kullanabilmesinde ve nakit akışının güçlendirilmesi için değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.


Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Ekiz Yağ Ve Sabun Sanayii A.Ş.

Yönetim Kurulu Başkanlığı


Geri Dön