26 / 04 / 2024

Ekspertiz raporunda neler var?

Ekspertiz raporunda neler var?

Kredi kullanarak konut alınmak isteniyorsa bir bankaya başvuru yapılır. Banka,kredi başvurusunu ekspertiz raporu sonucunda değerlendirir. Ekspertiz raporunda nelere dikkat edilir? Peki, bu ekspertiz raporunda neler var?




Ekspertiz raporunda neler var?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Kredi kullanarak konut sahibi olmak isteniyorsa bankaya başvuru yapıldığında uzman bir eksper tarafından konutun değer tespiti yapılıyor. Çünkü banka vereceği konut kredisinin miktarına bu rapor sonucunda karar veriyor. 


Eksperlerin görevi gayrimenkulün pazar fiyatını belirlemektir. Genellikle bankalar konut eksperlerini kendilerini seçerler. Çünkü eksperlerin vereceği son karar büyük önem taşıyor.


Ekspertiz raporunda neler var?

Raporda konutun ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlarının olup olmadığı,inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlar bulunuyor.


Aynı zamanda raporda gayrimenkulün değerini düşürebilecek ihtimallerde sıralanıyor. Raporda o bölgedeki tüm konut pazarı ile ilgili değerlendirme yer alıyor. 


Gayrimenkulün  değerinin belirlenerek, raporun bankaya sunulmasının ardından banka, inceleme sonucunda belirlenen kredi miktarını müşteriye veriyor. 


Ekspertiz raporu anlamı!


Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com


Geri Dön