19 / 03 / 2024

Elazığ'da Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulacak!

Elazığ'da Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ ün onaylamasının ardından Resmi Gazete' de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü' ne bağlı olarak Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulmasının kararlaştırıldığı bildirildi...




Elazığ Fırat Üniversitesi'nde Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulması kararı onaylandı. 


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, havacılık sektöründe eğitim vermenin akıllı hava, kara ve deniz ulaşım araç teknolojilerinin geliştiği bir dönemde ihtiyaç haline geldiğini belirtti. Bu ihtiyacın kendilerini sivil havacılık alanında araştırma ve eğitim faaliyetlerine yönelmelerini sağladığını söyleyen Prof. Dr. Demirdağ, şöyle devam etti: “Bu ihtiyaç bizim için motivasyon aracı olmuş ve bu alanda eğitim ve araştırma faaliyetlerine yönelmemizi sağlamıştır. Elazığ'daki yeni hava limanının hizmete girmesi ile verilecek eğitim için en uygun yerin atıl kalan eski havaalanı binalarının olacağı konusunda fikir birliği oluşmuştur. Eski havaalanında öğretim ve araştırma yapılabilecek bir yerleşke için keşif çalışmaları gerçekleştirilmiş ve Yükseköğretim Kurulu'na hazırlanan teklif dosyasıyla eş zamanlı olarak Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve DHMI nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur. Başbakanlık onayı alındıktan sonra 2013 yaz aylarında eski havaalanındaki uygun kısımların araştırma ve öğretim faaliyetlerinde bulunmak üzere Fırat Üniversitesi'ne tahsisi konusunda sözleşme yapılmıştır. Havaalanının eski idari binası için gerekli olan tadilat yapıldıktan sonra Sivil Havacılık Yüksek Okulu binamız eğitime hazır hale getirilmiştir. YÖK, Milli Eğitim Bakanlığı ve nihai olarak Bakanlar Kurulu kararıyla, arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları karşılık bulmuş ve Sivil Havacılık Yüksekokulu kurulum kararı Cumhurbaşkanımız tarafından da onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanmıştır.”


İlk aşamada uçak gövde ve motor, uçak elektrik elektroniği, insansız araçlar ve akıllı taşıt sistemleri bölümlerinin açılmasının planlandığını anlatan Demirdağ, yüksekokulun kent için ciddi katma değer oluşturacağını ifade etti. Mart ayı içinde üniversitede gerçekleştirilen toplantılarda önemli işbirliklerine imza attıklarını dile getiren Demirdağ, “Yapılan bu toplantıların sonucunda THY'nin sahip olduğu altyapı, teknik araç gereç ve uzman desteği sağlanması konusunda THY Teknik Genel Müdürlüğü ve HAVELSAN ile üniversitemiz arasında ayrı ayrı protokoller hazırlanması kararı alınmıştır. Kısa zamanda bu protokol taslakları da hazırlanarak, imza aşamasına gelinmiştir.” dedi.


 

Elazığ Haberi


Geri Dön