20 / 04 / 2024

Emlak sektörü kaçak emlak ofislerinden şikayetçi!

Emlak sektörü kaçak emlak ofislerinden şikayetçi!

"Yaptığımız domates almaya benzemez" diyen emlakçılar yetkilileri göreve çağırdı: Maliyenin vergi kaçıran emlak ofislerini ve bu tür işleri ayaküstü yapanları kontrol altına alması ve denetlemesi lazım..



Emlak komisyoncularının başı, kapıcılarla dertte... Taşkent Gayrimenkul şirketi sahibi Hatice Keleş, uzman kişiler yerine bina yöneticisi veya kapıcıların ayaküstü komisyonculuk yapmasının kendilerini biiyük sıkıntıya ittiğine dikkati çekti. 


DAHA AZ KOMİSYON İÇİN 


Ev almak isteyen vatandaşların daha az ücret vermek için kapıcıdan, manavdan daire veya arsa satın aldığını kaydeden Keleş, "Bu durum gayrimenkul danışmanlarının belini büküyor. Vergimi ve sigortamı öderken, neden maaşlı kişi veya kişiler benim hakkım olan emlak komisyonundan yararlanmak istiyor. 


ODALARI GÖREVE ÇAĞIRDI 


Emlak Komisyoncuları Derneği'nin ve kapıcıları denetleyen odaları göreve davet ediyorum. Maliyenin artık bu tür işleri ayaküstü yapanları kontrol altına alması hızım" şeklinde konuştu. Keleş, "Gayrimenkul danışmanlığı için 45 gün ile 2 yıl arasında değişen eğitimi var. Üniversitelerde bölümleri bulunuyor.

 

SATIŞ-PAZARLAMA MESLEĞİ 


Emlak komisyonculuğu özellikle satış pazarlama mesleği olarak yapılmakta. Güneydoğu Anadolu'da ise kapıcılar başta olmak üzere manav ve bakkal işletmecilerinin emlak komisyonculuğu yapmak istediğini görmekteyiz" dedi. 


Akşam 


Geri Dön