29 / 03 / 2024

Emlak vergisi borç öğrenme!

Emlak vergisi borç öğrenme!

Devlete her sene ödenmesi gereken vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi borç öğrenme ile ilgili hususlar haberimizde...



Emlak vergisi borç öğrenme!

Gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü olduğu vergi, emlak vergisi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi yükümlüleri nereye, ne kadar emlak vergisi ödüyor diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergileri için ödenecek tutar, gayrimenkul değeri üzerinden emlak vergi oranının hesaplanması ile belirleniyor. Söz konusu emlak vergi oranları normal yöreler için meskenlerde binde 1; diğer binalarda binde 2; arazilerde binde 1 ve arsalarda ise binde 3 iken belediye sınırları ve mücavir alanlarda emlak vergisi oranları meskenlerde binde 2; diğer binalarda binde 4; arazilerde binde 2 ve arsalarda ise binde 6 olarak hesaplanıyor.


Emlak vergi ödemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın her sene açıklandığı vergi takviminde yer alan tarihlerde gerçekleşiyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi 1. taksit ödemeleri bu yıl en son 31 Mayıs'ta ödendi. 2. taksit ödemeleri ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Emlak vergisi ile ilgili detayları verdikten sonra asıl konumuz olan "Emlak vergisi borç öğrenme" ye değinelim.


Emlak vergisi borç öğrenme

Emlak vergisi borcunuzu öğrenmek ve ödemek için gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyeye gitmeniz gerekiyor. Bir diğer seçenek ise, belediyenin hesabının bulunduğu banka şubelerine gitmek ya da belediyenin resmi web sitesine giriş yapmak. Ancak, internet üzerinden emlak vergisi borç sorgulama için, belediyenin "E-BELEDİYE" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.



E-belediye hizmeti sunan belediyeler!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön