28 / 03 / 2024

Erman Yerdelen kimdir?

Erman Yerdelen kimdir?

Doğuş Holding Yönetim Kurulu üyesi Erman Yerdelen kimdir? Erman Yerdelen bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Erman Yerdelen, ne zamandan beri Doğuş Holding Yönetiminde yer alıyor?



Erman Yerdelen kimdir?

Doğuş Holding Yönetim Kurulu'nda yer alan; Doğuş Yayın Grubu'nda Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta olan 1938 doğumlu Yerdelen, Işık Lisesi'nden mezun olduktan sonra, Yüksek Öğrenimine Almanya'da devam etmiştir, 1966 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu "İktisadi İşletmecilik" bölümünden mezun olduktan sonra, Marmara Üniversitesi'nde "Master" derecesini almıştır.


İş hayatına 1968 yılında TATKO T.A.Ş.'de başlamış, 1997 yılında TATKO T.A.Ş.'den ayrılarak, kurucu Ortaklarından olduğu TATMAK A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 1953'de kurulan aile şirketi KARYER ve TATMAK'ta hem ortak, hem "Başkan" olarak görevine devam etmektedir. 


1992 Ocak ayı ile 1996 Nisan ayı arasında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.1996 yılı sonunda "NTV" Televizyonu'nun kuruluşunda ilk günden başlayarak görev almıştır. 


Halen Doğuş Holding Yönetim Kurulu üyeliğini de sürdürmektedir. Kuruluş tarihi olan 2005 yılından günümüze kadar da TÜVTÜRK Yönetim Kurulu Üyeliği ve halen de Başkanlığı görevinde bulunmaktadır.





Geri Dön