01 / 05 / 2024

Esenyurt imar sorununa Tamer Özyurt'un çözüm önerisi!

Esenyurt imar sorununa Tamer Özyurt'un çözüm önerisi!

Esenyurt’taki vatandaşların mağdur edilmemesi için yapımı ve satışı devam eden projelerin yeni imar değişikliğinden muaf tutulması gerektiğinin altını çizen Tamer Özyurt, ancak bu şekilde mağduriyetin önüne geçilebileceğini söyledi…



Esenyurt’ta yaşaman imar sorunu ile ilgili açıklama yapan Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Esenyurt’ta imar sorunu yaşanan şirketlerin projelerini imar planına göre revize edemeyenler olduğunu, yeni imar planına göre yapılan hiçbir konut projesinde sorun olmadığının altını çizdi. 


Hiçbir vatandaş mağdur edilmiyor

Sorunun çözümü için herkesin çaba gösterdiğini belirten Özyurt, vatandaşın mağdur olmaması için ya paralarının geri ödendiği ya da başka projelerden aynı özellikte daire gösterildiğini söyledi. 


Ntower ve Nmerkez’i revize ettik, hiçbir problem yok

Ntower ve Nmerkez projelerini yeni imar planına göre revize ettiklerini ve projeler de hiçbir problemin olmadığını vurgulayan Tamer Özyurt, “Sorunun çözümü için herkes çaba gösteriyor. İnşaat şirketleri vatandaşı mağdur etmemek için ya parasını ödüyor ya da başka bir projeden aynı özelliklerde daire gösteriyor. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki Esenyurt’ta hala sorun yaşayan şirketler imar planına göre projelerini revize edemeyenlerdir. Şuanda Esenyurt’ta yeni imar planına göre yapılan konut projelerinin hiçbirinde sorun yok ve inşaatlar devam ediyor. Biz herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Çünkü yeni imar planına göre Ntowers ve Nmerkez  projelerimizi revize ettik” dedi.


Yapımına başlanan projeler imar değişikliğinden muaf tutulsun

Vatandaşların mağdur edilmemesi için yapımına ve satışına başlanan projelerin imar değişikliğinden muaf tutulması gerektiğini ifade eden Özyurt, ancak bu şekilde mağduriyetin önüne geçilebileceğini ve insanların ev sahibi olabileceğini belirtti. 


Firmanın geçmişini iyi araştırın

Esenyurt’un İstanbul’un en sağlıklı büyüyen ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken Özyurt, bölgede konut olacaklara şu önerilerde bulundu: “Esenyurt İstanbul’un en sağlıklı büyüyen ilçelerinden biri. Alt yapı sorunumuz yok denecek kadar az. Çok sayıda nitelikli konut projesi var. Ancak tabiî ki vatandaşlarımız konut alırken çok dikkatli olmalı. Bir kere inşaat firmasının geçmişini iyi araştırmalı. Daha önce kaç konut yaptığını ve zamanında teslim yapıp yapmadığını mutlaka öğrenmeli.” 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön