18 / 04 / 2024

Essa Yapı yüzde 1 KDV ile konut satıyor!

Essa Yapı yüzde 1 KDV ile konut satıyor!

Ocak 2013'ten önce satın alınmış arsalara konut yapan müteahhitler, yüzde 1 KUV avantajını kullanarak daha kolay satış yapıyor. Eren Sanoğlu böylece kredi ve inşaat maliyetlerindeki yükseklikten de etkilenmediklerini söyledi.



"Tüketiciye yüzde 18 KDV yerine yüzde 1 KDV fırsatı sunarak yaklaşık 100 bin lira avantaj sağlamamızın etkisi var." diyen Essa Yapı'nın İnşaat Grubu Başkanı Eren Sanoğlu böylece kredi ve inşaat maliyetlerindeki yükseklikten de etkilenmediklerini söyledi.


"Projenin üzerinde bulunduğu arsa uzun zamandır elimizde. İnşaatını 18 ay gibi hızlı bir sürede tamamladık. Şu anda yaşamın başladığı projemizde bir yandan da satışlar sürüyor." diyen Sanoğlu, arsayı 2013'ten önce aldıklarını kaydetti. Çekmeköy'ün ormana komşu arsası üzerine konumlanan Essa Flora'da 59 konut bulunuyor. 

16 dönüm arazi üzerine kurulan Essa Flora, az katlı bloklardan oluşuyor. 150-320 metrekare büyüklüğündeki 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelere ilaveten bahçe kat ve orta kat şeklinde çeşitleniyor. Toplam satış bedeli 60 milyon TL olan projede metrekare fiyatı 4.100 TL'den başlıyor. 


Daireler 645 bin lira ile 1 milyon 645 bin lira arasında değişiyor. Çeyrek asın aşkın sanayicilik geçmişine sahip Sanoğlu Ailesi, Sateks Tekstil AŞ firmalarının da gücünü arkasına alarak inşaat sektörüne girdi.


Zaman


Geri Dön