19 / 04 / 2024

Eylül'de konut fiyatları en az yüzde 15 artacak!

Eylül'de konut fiyatları en az yüzde 15 artacak!

Türkiye'de konutta balon var mı tartışmaları sürerken Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer konut fiyatlarının Eylül ayından itibaren en az yüzde 15-20 artacağını ifade etti...





Sinpaş GYO'nun düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Gacemer, istanbul'da başta Beylikdüzü ve Esenyurt gibi bazı noktalarda konutta arz fazlası yaşandığını kaydederek, "Bu bölgeler konut arzının hesapsız kitapsız olduğu bölgeler. 


Doğru proje ve ihtiyacı doğru tesbit etmek çok önemli. Durum böyle olunca tabii bazı noktalarda balon oluşuyor" dedi. Doların 2.10'da saitlendiğini ve bunun maliyetleri artıracağını belirten Gacemer, "Dolann arttığı dönemde devam eden projeler vardı. Bizim de üç projemiz devam ediyordu. Doların yüksekliği maliyetleri etkiledi. Yeni başlayan projelerde 2014'ün ilk 6 ayında lansmanı olmadı. Eylülde yoğun tanıtımlar başlayacak. Biz de mesela Sancaktepe'de yeni proje yapacağız. Burada maliyetler eskisi gibi olmayacak" diye konuştu. 


Gacemer, şirket olarak 2014'ün ilk 6 ayında 723 konut sattıklarını ve 376 milyon lira ciro elde ettiklerini ifade ederek bu yıl 2 proje tanıttıklarını 4 proje daha tanıtacaklarını açıkladı. 


Cumhuriyet 





Geri Dön