19 / 04 / 2024

Faruk Medical City hizmete açıldı!

Faruk Medical City hizmete açıldı!

Yurt içi ve yurtdışında yatırım atağını sürdüren Acıbadem Sağlık Grubu, Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde yönetimi ve işletmeciliğini üstlendiği yepyeni bir hastane ile hizmet vermeye başladı.



Faruk Holding tarafından 200 milyon dolar maliyet ile 70 bin metrekare alan üzerine kurulan Faruk Medical City’nin yönetimini ve işletmesini üstlenen Acıbadem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Irak’ta da dünya standartlarında sağlık hizmetleri sunacakları mesajı verdi.



Kuzey Irak’ta 200 milyon dolarlık yatırımla açılan hastanenin yönetim ve işletmesini bir Türk firması yapacak. Süleymaniye kentinde hizmet vermeye başlayan ve Acıbadem Sağlık Grubu’nun yönetimini ve işletmesini üstlendiği Faruk Holding’e ait Faruk Medical City, Irak’taki tanı ve tedavi hizmetlerini en ileri düzeye taşıyor. Klinik tedavide en yüksek uluslararası standartları sağlamayı ve bu anlamda bölgedeki sağlık hizmetlerinin yönünü değiştirmeyi amaçlayan Faruk Medical City’nin yönetimini ve işletmesini Acıbadem Sağlık Grubu gerçekleştiriyor.


Dünya standardında hizmet!


Hastanenin açılış töreninde konuşan Faruk Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Mustafa Resul, hastanenin işletmesi ve yönetimi için dünya standartlarında sağlık hizmeti sunan Acıbadem Sağlık Grubu’nu tercih etmekten dolayı son derece memnun olduklarını belirtti.


Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da konuşmasında, Irak’ta dünya standartlarında sağlık hizmeti vereceklerini vurguladı. Gruba bağlı 17 hastane ve 13 tıp merkezi olduğunu söyleyen Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye’nin en büyük sağlık grubu olduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:


“Faruk Medical City, gerek mimari gerekse kullanılan teknoloji açısından çok güzel bir hastane. Eminim ki Süleymaniye’de kurulan sağlık kompleksi, bu bölgenin sağlık merkezi haline gelecek. Bunda sonra Iraklıların sağlık hizmeti almak için Irak dışındaki ülkelere gitmesi gerekmeyecek. Hastaların tercihi, Faruk Medical City olacak. Acıbadem olarak bu hastanenin yönetimini ve işletmesini üstlendik. Burada dünya standartlarında sağlık hizmeti sunacağız ve özel sağlık hizmeti alanında 20 yılı aşkındır edindiğimiz tecrübemizi aktaracağız. Hastanenin bu bölgeye hayırlı olmasını diliyorum.”


Çok sayıda resmi davetlinin de bulunduğu hastane açılışından sonra, davetliler hastaneyi gezerek bilgi aldılar.


Özellikli bir sağlık kompleksi


70 bin metrekare alan üzerine kurulan Faruk Medical City’de, tıbbın tüm branşlarında hizmet veriliyor.


53 klinik ve obeziteden estetiğe 24 özellikli merkeze sahip komplekste, tam donanımlı yoğun bakım üniteleri de bulunuyor. Yoğun bakım ünitelerinin 6’sı açık kalp cerrahisi, 6’sı genel yoğun bakım, 6’sı da koroner yoğun bakım hizmeti vermek üzere konumlandı.


Hastane kompleksinde, alanında uluslararası tecrübeye sahip hekim ve hemşireler başta olmak üzere bin kişilik geniş bir profesyonel kadro hizmet veriyor. Faruk Medical City’nin geniş bir alana konumlanan kompleksinde, 210 hasta yatağı, 3’ü başkanlık süiti olmak üzere toplam 21 modern donanımlı süit oda ve 120 tam donanımlı tek kişilik hasta odası bulunuyor.


Güçlü bir alt yapı ile kurulan Faruk Medical City, ileri bilgi teknolojileri ile yönetilen 11 özellikli ameliyathaneye sahip. Ameliyathanelerin elektrikten ışıklandırmasına, kameralardan ses sistemine kadar tüm teknik donanımı, IT (information tecnology) tabanlı ve dokunmatik ekranların bulunduğu bir sistem üzerinden yönetilebiliyor. Bu sistem sayesinde kendi aralarında görüntülü ve/veya sesli görüşme sağlanabilen ameliyathanelerden 3 boyutlu veri aktarımı yapılabiliyor. Böylece ameliyatlar, 120 kişilik konferans salonundan canlı olarak da izlenebiliyor.



Geri Dön