29 / 03 / 2024

Ferhat Alemdar kimdir?

Ferhat Alemdar kimdir?

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ferhat Alemdar kimdir? Ferhat Alemdar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Ferhat Alemdar, ne zamandan beri vergi dairesi başkanı olarak hizmet veriyor?



Ferhat Alemdar kimdir?

Ferhat Alemdar, 1981 yılında Sakarya’da doğmuştur.  2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olmuştur.  


Kısa bir süre TBMM’de Uzman Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 2005 yılında açılan giriş sınavını kazanarak Hesap Uzman Yardımcılığına ve yeterlik sınavında da başarı göstererek 26.01.2009 tarihinde Hesap Uzmanlığına atanmıştır.


25.10.2010 tarihinden itibaren  İzmir  Vergi Dairesi Başkanlığında Mükellef Hizmetleri KDV ve Diğer Vergiler Grup Müdürlüğü, Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü, Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü görevlerini yürütmüş olup 15.02.2013 tarihinden itibaren İzmir Vergi Dairesi Başkan Vekili olarak görevine devam etmektedir.


Lisansüstü eğitimini halen “Maliye Politikası Uygulamalarında Mali Kuralların Önemi ve Etkinliği; Türkiye’de Uygulanabilirliği“ konulu tez çalışmasıyla Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Maliye Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programında sürdürmektedir. 


Ayrıca Vergi Dünyası Dergisinde “Kültür Yatırımları ve Girişimlerine 5225 Sayılı Kanunla Getirilen Teşvikler”, “Örtülü Sermaye Müessesesinde Yer Alan Düzeltme Hükümleri KDV’yi Kapsamamaktadır”, “Türk Vergi Hukukunda Vergi Mahremiyeti”, “Vergi Mahremiyetinin Bilgi Edinme Hakkı Karşısındaki Durumu” ve “Geçici Vergi Uygulaması ve Geçici Vergi Mahsubuna İlişkin Tereddüt İçeren Bir Husus” gibi çeşitli zamanlarda Türk Vergi Sistemi ile ilgili mali konularda yayınlanmış makaleleri de bulunmaktadır.


Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.




Geri Dön