29 / 03 / 2024

Ferko İnşaat'tan 4 yeni proje!

Ferko İnşaat'tan 4 yeni proje!

İş dünyasının kalbi Levent'te Signature projesini yükselten Ferko İnşaat, Kemerburgaz, Dudullu, Kağıthane ve dağ oteli projesi olmak üzere 4 yeni imza ile konfor yaratmaya hazırlanıyor...




İstanbul'un kalbi ve iş merkezi olan Levent'te son kalan arazide Ferko Signature projesini yükselten Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten ile emlakeki.com olarak daha önce hiçbir yerde açıklamadığı yeni projelerine dair konuştuk... 


¦ Ferko Signature nasıl gidiyor? 


Yaz durgunluğu var ama keyfimiz yerinde... Satışlar da iyi gidiyor. Yaz dönemine rağmen yüzde 35-36 gibi bir grafik yakaladık. 


¦ Proje neden 'Signature' yani imza? 


En önemli sebebi firmamızın yurt içinde yaptığı en büyük bütçeli proje. Büyükdere gibi bir cadde üzerinde bir proje yapmak her firmanın hayalidir. Bu yüzden biz de 'Bu Ferko'nun 'İmza sı olsun' dedik. Dünyaca ünlü mimarın tasarladığı ve hem  İstanbul  'un hem de Türkiye'nin sembolü olacak bir projeye imzamızı atıyoruz. 


¦ Levenfi seçmenizin bir sebebi var mı? 


Çünkü en son kalan yerdi ve o da bize kısmet oldu... 


¦ Projenizin özelliği nedir? 


Biz A plus ofis projesi yapıyoruz. Elit segmentte çok uluslu firmaları araştırdık ve Signature ortaya çıktı. İki blok arasında, bin 600 metrekare yeşil alanı olan özel bir kent bahçemiz olacak. Binanın kalbi de orada aslında. Ayrıca business lunch katımız olacak, seminer odalarımız var, brunch alanı var yine misafirlerin ağırlanabileceği. İhtişamlı güzel bir bina olacak. Ayrıca binayı monte ederken yurt dışına giderek son teknolojileri araştırdık ve kullandık. 


Gökçe Mericten İşte yeni ve ilk kez açıklanan 'o' projeler


 Fero Signature projesi devam ederken başka yatırımlara da göz kırptıklarını belirten Gökçe Mericten, "Kemerburgaz Göktürk'te bir proje düşünüyoruz " dedi ve ilk kez gündemlerinde olan projelerini emlakeki.com'a açıkladı. işte o projeler: "Villa ağırlıklı bir konut projesi olacak ve şuan planlaması yapılıyor. Amerikalı bir grupla mimarisi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kağıthane'de düşündüğümüz bir projemiz var ve bu da ofis konseptli olacak. Eski fabrika alanları üzerinde ilerlemeyi düşünüyoruz. Bir de dağ oteli yapacağız. 


Yine Dudullu'da bir projemiz daha var. Şanslıyız ki projelerimize iyi gruplar eşlik ediyor. Ayrıca bir de AVM projemiz var İstanbul'da... Bu işlerde en önemli şey referanstır. Sabah-akşam reklam yapmaktan daha önemlisi empati kurmaktır. Kendimizin oturamayacağı bir standartta iş yapmayız. Sadece pazarlama amaçlı hareket etmek doğru sonuçlar vermiyor. Gayrimenkul kökenliyiz ve fazla dağılmak istemiyoruz. Bir turizm tarafımız otel yatırımlarımız var.. Ama işletme değil de kiraya verme yöntemiyle olacak. Yurtdışı ayağımızla haşır neşiriz. Afganistan, Libya, Sudan'da büyük taahhüt işlerimiz var." Gökçe Meriçten, projelerinde konfora çok önem verdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Konfor malzeme ile alakalıdır. 


Dünyanın en iyi danışman firmaları ile çalıştık. Güvenlik açısından daha sağlıklı olması için restoranı bina içerine aldık ve dışarıya kapattık. Bina başladığında işletme kısmına da başlarız ki hizmet de en iyi şekilde başlar. Aidatta da metrekare başına 5 dolar gibi bir rakam olacak. Otel gibi işleyecek bir sistem kurduk. Yüzde 40 gibi prim beklentisi içindeyiz doğrusu. Bu aksta satılık ürün çok yok. Signature'ın yarısını satıyor yarısını kiralıyoruz. Evladiyelik bir ürün buradaki konutlar aslında." Müşteri tatile giderse biz onların ayağına gideriz GENEL anlamda alıcı kitlenin yaz sürecinde Bodrum ve civarında tatilde olduğuna değinen Gökçe Meriçten, "Biz de bu süreçte boş durmayalım ve o bölgede yani Bodrum Yalıkavak'ta bir tanıtım ofisi açıyoruz" dedi ve ekledi: "Müşterinin ayağına gidiyoruz. Tatilde insanların ruh hali daha iyi oluyor, kendilerini ödüllendirme psikolojisine giriyorlar." Signature'a yabancı yatırımcı ilgisinin de yoğun olduğuna değinen Meriçten, "Kiralama için şu an bir kaç banka, elektronik firmaları, büyük avukatlık firmaları var ve görüşüyoruz." şeklinde konuştu. Meriçten şöyle devam etti: "Fiyat aralığımız 7 bin 500 ile 12 bin dolar arasında... Genel stratejimiz "alan da kazansın" 


Vatan 





Geri Dön