19 / 04 / 2024

Fimaks Makina Mustafakemalpaşa OSB fabrikası hizmete giriyor!

Fimaks Makina Mustafakemalpaşa OSB fabrikası hizmete giriyor!

Bursa Karacabey' de faaliyetlerini sürdüren ve tarım makineleri üretiminde uzmanlaşan Fimaks Makina' nın Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi' ndeki fabrikasının 2014 yılının ortasında hizmete gireceği bildirildi...




Bursa'nın dev markalarından Fimaks Makina, Mustafakemalpaşa Organize Sanayi'de kuracağı fabrikayla yeni bir istihdam ortamı oluşturuyor.


Karacabey'de faaliyetlerini sürdüren ve tarım makineleri üretiminde uzmanlaşan Fimaks Makina'nın Mustafakemalpaşa Organize Sanayi'deki fabrikası 2014 ortasında hizmete giriyor. Almira Otel'de düzenlenen basın toplantısında Fimaks Makina'nın firma faaliyetleri ve kuracağı yeni fabrikanın tanıtımı yapıldı. Türkiye tarım sektöründe önemli bir açığı kapatmak maksadıyla Mustafakemalpaşa'daki fabrika projesini hayata geçirdiklerine dikkat çeken Fimaks Makina Yönetim Kurulu Üyesi Atalay Çetin, "10 milyon değerinde bir yatırım. Fimaks ailesi olarak, Türkiye'de ilk defa tüm hayvan yemleme sürecini tek kişinin yapabilmesini sağlayan "kendi yürür yem karma makinesi" üreterek büyükbaş hayvan yetiştiricelerinin işini kolaylaştırıken, çiftçilerin problemleri için teknolojik çözümler sunuyoruz. Mustafakemalpaşa OSB'de 10 bin metrekearesi kapalı alan olmak üzere toplam 30 bin metrekare alan üzerinde kurulan yeni fabrikamızla, bu yılın ortalarında faaliyete geçerek artan yurtiçi ve yurtdışı talebi karşılamaya hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.


Tübitak destekli projelerle de çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Atalay Çetin, yeni fabrikada mısır silaj makinaları, yem karma makinaları, ve gübre römorkları başta olmak üzere sıvı gübre tankları, diskli çayır biçme makinalrı ve forklift gibi tarım sektöründe hayati ihtiyacı sahip araçlar üreteceklerini sözlerine ekledi.




Efe Post


Geri Dön