23 / 04 / 2024

Firuz Soyuer kimdir?

Firuz Soyuer kimdir?

DTZ Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık şirketinin kurucu ve yönetici ortağı Firuz Soyuer kimdir? Firuz Soyuer inşaat sektörüne ne zaman girdi? İşte Firuz Soyuer'e dair merak ettikleriniz...



Firuz Soyuer kimdir?

Firuz Soyuer, DTZ Pamir & Soyuer Yönetici Ortağı Firuz Soyuer, 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1988 yılında Carbondale, Southern Illinois University’de finans konusunda lisans üstü derecesini aldı. 


1990 ve 1991 yılları içinde Bankers Trust Co. ortaklığı olan Türk Merchant Bank’da uzman olarak çalıştı. 1993 yılında İstanbul’da kurulan DTZ Pamir ve Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi’nin Kurucu ve Yönetici Ortakları’ndandır. 1999 yılından beri ULI Üyesi olan Soyuer, 2003 yılından bu yana ULI Türkiye Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 


Aynı zamanda SPK Lisanslı Değerleme Uzmanı olan Soyuer, 2003 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Yüksek Lisans Programı’nda misafir öğretim görevlisi olarak “Gayrimenkul Pazar Araştırması” ve “Gayrimenkul Finansı” konularında ders veriyor.


Firuz Soyuer, 1993 yılında İstanbul, Türkiye’de kurulan DTZ Pamir & Soyuer Gayrimenkul Danışmanlık A.Ş.’nin kurucu ve yönetici ortaklarındandır.


DTZ’e katılmadan önce 1991 ve 1993 yılları arasında Istanbul’da Colliers International şirketinde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Soyuer, 1990 ve 1991 yılları içinde Bankers Trust Co. ile ortaklığı olan Türk Merchant Bank’ın bir üyesi olarak çalışmıştır.


Soyuer, 2003 yılından bu yana Sermaye Piyasası Kurumu’nun lisanslı değerleme uzmanlarından biri olup aynı zamanda RICS üyesidir.


1999 yılından beri ULI üyesi olan Soyuer, 2003 yılından bu yana ULI Türkiye Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.



Firuz Soyuer ile kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasası!
Firuz Soyuer: Dünya standartlarında konutlarımız var, lojistik alanımız yok!
Tebernüş Kireçci, Emlak Kulisi'nde Firuz Soyuer'i ağırladı!



Geri Dön