25 / 04 / 2024

Fıstıklı Meydanı konut ihalesi tekrar açılıyor!

Fıstıklı Meydanı konut ihalesi tekrar açılıyor!

Fıstıklı Meydanı 'nın konut ihalesini kazanan şirket, semt sakinlerinin yoğun tepkisi üzerine ihaleden vazgeçti. Ancak Vakıf Müdürlüğü, 5 Mayıs 'ta tekrar ihale açıyor ….



İSTANBUL Vakıflar Müdürlüğü, ocak ayında, Beşiktaş'ın çırağan Semti'ndeki Fıstıklı Meydanı'nı kat karşılığı ihaleye çıkarmıştı. Üzerinde tescilli tarihi çeşme ve asırlık ağaçların bulunduğu yeşil alanın imara açılması, çırağanlılar'ı ayaklandırmıştı. Vatandaşların tepkilerine rağmen ihale yapıldı. Buna rağmen semt sakinleri mücadeleden vazgeçmedi. çırağanlılar'ın yoğun çabaları sonucu, ihaleyi kazanan şirket işi yapmaktan vazgeçti. Ancak semtteki tek yeşil alan için umutlanan çırağanlılar'ın sevinci kısa sürdü. şžirket vazgeçti ama devlet vazgeçmedi.

'BİZ DE İNAT EDECEĞİZ'
VAKIFLAR, 5 Mayıs'ta Fıstıklı Meydanı'yla ilgili ikinci bir ihale açacaklarını duyurdu. Bölge halkı şimdi, 'İkinci Fıstıklı mücadelesi'ne hazırlanıyor. İtirazların görmezden gelindiğini isöyleyen çırağanlılar, 'Bu alan davalık olmasına rağmen, mahkeme kararı beklenmeden, birilerinin cebini doldurmak için doğanın, tarihin ve depçem sığmak alanının yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Onlar inat ediyorsa biz de semtimize, tarihimize, yeşilimize ve kentlilik hakkımıza sonuna kadar sahip çıkmaya inat ediyoruz' diyor.

Habertürk


Geri Dön