28 / 03 / 2024

Folkart Towers'ın ikinci kulesi Ağustos'ta tamamlanacak!

Folkart Towers'ın ikinci kulesi Ağustos'ta tamamlanacak!

İkinci kulesini Ağustos'ta tamamlayacak Folkart Towers, ses getirecek bir açılışa hazırlanıyor. Firma, bir dünya sanatçısını İzmir'e getirecek. Tamamlanan 200 metrelik kulenin çatı katından İzmir'in gelişimini görmek mümkün.



Son yıllarda İzmir'de ses getiren projelere imza alan Folkart. Bayraklı'daki ikiz kulelerden ilkini tamamladı. Diğeriyse ağustos ayında bitiyor. Tamamlanan 200 metrelik kulenin çatı katından İzmir'in gelişimini görmek mümkün. Sağlı solu projeleri yükseliyor. 

Vinçler ve işçiler hani hani çalışıyor. 200 metreden görülen o ki. 5 yıl sonra  İzmir  bir boyuta geçecek. Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'la hem Folkart Towers'ın son durumunu, hem de gayrimenkuldeki gelişmeleri konuştuk. Sancak, Folkart Towers'ta tamamlanan ve yaşamın başladığı A Kulenin satışlarının yüzde 90' na ulaştığını belirterek şöyle devam etti: "B Kule de ise satış oram yüzde 70'lerde. 


Alanların yüzde 80 İzmirli Yüzde 5 de yurtdışından alıcıları var. Bu veriler İzmir'in bu tip projelere ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Biz bir ilki başardık, İzmir'de bu tur iş yapıldığında tutuyor. Eskiden fikir vardı ama cesaret edilmiyordu. Ama biz bunu yaptık. Bu algının değişmesine katkı koyduk. Kaliteli işin İzmir 'de de bir alıcı kitlesi olduğun gösterdik. Şimdi bizden soma başlayanlar var. Etrafımızda 30 a yakın proje var. Onlar da gelip bizden zaman zaman bilgi alıyor. Biz onlardan 3 yıl öndeyiz. Rakip olsak da. bölgenin kalitesinin artması adına bu bilgileri paylaşıyoruz." Mahallenin yakışıklısı Mesut Sancak, her işte en iyisini yapmak gibi bir misyon üstlenmiş durumda. Önce Narlıdere'deki proje, adından Karşıyaka ve buğun yapımı devam eden Avrupa'nın en yüksek 5'inci ikiz kulesi Folkart Towers bu mantıkla hayata geçmiş.'Amacımız mahallenin yakışıklısı olmak' diyen Mesut Sancak. "Bu mantıkla şimdi de 75 katlı bir bina tasarlıyoruz. Avrupa'nın en yüksek binası olacak. 370 metre yüksekliği olacak. 

Avrupa'nın en yüksek binası şu anda 308 metre ile Londara'da. 7.40 metrekarelik inşaat alam olan projenin yabancı tutan i ise 550 milyon lira. Konut, ofis ve çarşıdan oluşuyor. Bu yıl sonuna kadar başlamayı planlıyoruz. 4 yılda da tamamlayacağız" bilgisini verdi. 


Hürriyet Ege 


Geri Dön