28 / 03 / 2024

Fortis İstanbul Residence Ayamama Deresi'nde yükselecek!

 Fortis İstanbul Residence Ayamama Deresi'nde yükselecek!

Kamuoyunun gündemine, 25 kişinin yaşamını yitirdiği 2009’daki sel felaketiyle gelen Ayamama Deresi rant yarattı. Islah çalışmaları devam eden Ayamama’nın kenarında 391 konutluk 'Fortis İstanbul Residence' yükselecek...



Kamuoyunun gündemine, 25 kişinin yaşamını yitirdiği 2009’daki sel felaketiyle gelen Ayamama Deresi rant yarattı. Islah çalışmaları devam eden Ayamama’nın kenarında 391 konutluk 'Fortis İstanbul Residence' yükselecek.



İSTANBUL Gate İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., sel felaketi ile ünlü Ayamama Deresi’nin kenarına yapacağı rezidans konut projesine Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu almak için İstanbul Valiliği’ne başvurdu. Atatürk Havalimanı’na 800-900 metre mesafede bulunan, Ayamama Deresi kenarındaki 9 bin 280 metrekarelik bir alan üzerinde uygulanacak olan proje kapsamında 391 konut ve 18 dükkan yapılacak. Üç blok halinde yapılacak olan inşaatlar, 5’i bodrum olmak üzere 20 kat olacak. 


86 milyon TL'ye malolacak

Fatih Koleji’nin 400 metre kuzey batısında kalan arazide Aslan Nakliyat firması faaliyet yürütüyordu. 'Fortis İstanbul Residence'nin nihai tanıtım dosyasına göre, projenin bedeli  86 milyon 169 bin 500 TL. Projenin temelinin gelecek ay atılması ve 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.


108 yapı imara aykırı

Ayamam Deresi, 25 kişinin yaşamını yitirdiği 2009’daki sel felaketiyle kamuoyunun gündemine geldi. Felaketten sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iyice daralmış olan dere yatağını genişletmek ve yağmur sularını alacak düzeye getirmek için ıslah çalışması başlattı. Belediye, dere kenarında 108 yapının imara aykırı olduğunu tespit etmiş ve sahiplerine tebligatta bulunmuştu. Kısmen, ya da tamamen yıkılacağı öne sürülen binalar arasında, rezidans projesi uygulanacak olan arazideki Aslan Nakliyat da sayılmıştı.


Krıtik kesitler genişletildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ayamama Deresi’ndeki ıslah çalışmaları için 2011 yılında şunları söylemişti: “Ayamama Deresi'nin E-5 Karayolu-Çobançeşme Kavşağı ve bağlantıları geçişindeki krıtik kesitler yaklaşık 4 kat genişletilmektedir. Çalışmalar tamamlandığında Ayamama Deresi'nde her şiddetli yağış sonrası yaşanan taşkınların önlenmesinde önemli bir adım atılmış olacak.”



Yurt Gazetesi 


Geri Dön