19 / 03 / 2024

Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi açıldı!

Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi açıldı!

Otizmli çocukların eğitim görmesi için yapılan Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi törenle açıldı. Samanlıkkıranı mahallesinde yapılan okulun açılış törenine Vali Vekili Bekir Ergök ve Emniyet Müdürü Uğur Öztürk de katıldı...




Otistik çocukların eğitim görmesi için yapılan Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi bugün törenle açıldı.


Giresun merkez Samanlıkkıranı mahallesinde yapılan Giresun Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin açılış törenine Vali Vekili Bekir Ergök, Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Genel Meclis Başkanı Mürşit Güler, okul öğrencileri ve aileleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Giresun Milli Eğitim İl Müdürü Necati Akkurt, “Özel Eğitim, özel eğitime muhtaç çocukların eğitimleri için özel olarak yetiştirilmiş personel ve geliştirilmiş eğitim programları ile bu çocukların özür ve özelliklerine uygun ortamlarda sürdürülen eğitime verilen bir isim. İlimizde bu okulumuz dışında başka özel eğitim hizmetleri veren okullarımızda var. Engelli öğrenci sayısı zamanla azalıyor. Bunda toplumda ki bilinçli evliliklerin, sağlık şartlarının iyileştirilmesinin bunda çok büyük katkısı var. Bugün açılışını yaptığımız Şehit İsmail Bay Özel Eğitim Uygulama Merkezi okulumuzda 24 otistik öğrencimiz hizmet almaktadır” dedi.


Giresun Vali Vekili Bekir Ergök ise konuşmasında, “Bu okulumuz atıl bir vaziyetteyken yeniden ele alındı. Çeşitli kuruluşların ortak işbirliği ve koordinasyonu sonrasında böyle güzel bir binaya getirildi ve hizmete konuldu. Bizi en çok mutlu eden sevgili çocuklarımız için bu binanın hizmete sokulmasıdır. Kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayacağına inanıyoruz. Herkesten bu konuda destek bekliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından okul bahçesinde bulunan alana fidan dikme töreni yapılarak daha sonra okulun açılış kurdelesi kesildi.


Vali Vekili Bekir Ergök, beraberindekilerle birlikte okulu ve sınıfları gezerek yetkililerden bilgiler aldı.



Giresun İleri


Geri Dön