26 / 04 / 2024

1954 yılında istanbul trafiği

1954 yılında istanbul trafiği

1955 yılında Surlar üzerindeki mevcut kapıların genişletilmesine veya yeni kapıların açılması izin verilmeyince, alakadarlar Topkapı ve Yedikule'de yeraltı geçitleri açacaklarmış. Trafik sıkışıklığı da bu suretle önlenecekmiş.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

1985 yılında İstanbul'un göbeğinde tarla!

1985 yılında İstanbul'un göbeğinde üç aile köy yaşantısı sürüyormuş. Maçka, Nişantaşı, Taksim ve Dolmabahçe'nin ortasında, lüks apartmanların arasında aileler çift sürüyorlarmış, soğan ve salatalık ekiyorlarmış.

1929 yılında İstanbul'da belediye ve vilayet birleştirilecekmiş!

1929 yılında İstanbul Emaneti ve İstanbul Valiliği birleştirilecekmiş. Vilayet'le Emanet birleştirilince her iki daire, Düyun-u Umumiye binasına taşınacakmış. Türkiye'de ilk defa uygulanacak bu birleşimle Valilik ve Belediye beraber çalışacakmış.

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş!

1984 yılında İstanbul'da kira fiyatlarını Arap turistler yükseltmiş. Türkiye'de yabancı uyruklu kişilerin gayrimenkul satın almalarını sağlayan yasa çıkarılmış olsa da Arap turistler, satın alma yerine kiralamayı tercih etmişler.

1984 yılında İstanbul'da el değmemiş 6 binden fazla sokak varmış!

1984 yılında İstanbul'da el değmemiş 6 binden fazla sokak varmış. 20 binin üzerindeki cadde ve sokağın bakımı için ise 73 milyar lira lazımmış. İstanbul sokaklarının yüzde 35'i ham yol durumundaymış.

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş!

1984 yılında İstanbul'a tramvay gelecekmiş ve ön çalışmaları tamamlanmış. İstanbul Yakası'nın yolcu taşıma problemini büyük ölçüde halledecek olan tramvay, 3 hat olarak inşa edilecekmiş ve 80 milyar liraya mal olacakmış.

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

1984 yılında İstanbul'un nüfusu artmayan tek ilçesi Zeytinburnu'ymuş!

1984 yılında İstanbul'un nüfusu artmayan tek ilçesi Zeytinburnu'ymuş. Altyapıdan yoksun ilçenin 1975 sayımında nüfusu 123 bin 548, 1980 sayımında ise nüfusu 126 bin 899 olarak belirlenmiş.

1984 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyecekmiş!

1984 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyeecekmiş. Devlete ve holdinglere ait hizmet sektörlerini Avrupa Yakası'ndan Kartal - Bostancı arasına taşıyarak, konut ve ulaşım gibi birçok sorun çözüme kavuşacakmış.

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış!

1983 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Kadıköy'e taşınacakmış. Kadıköy Meydanı'ndaki eski hal binası Atatürk Kültür Merkezi olarak tahsis edilmiş, binanın ilk iki katı konservatuvar binasına ayrılmış.

1983 yılında İstanbul Metrosu'nun yapımına 4 ülke talip olmuş!

1983 yılında İstanbul ve Ankara metrosunun yapımına Japonya, İngiltere, Sovyetler ve İtalya talip olmuş. Yenikapı-Ayazağa arasında yapılması düşünülen, 14 kilometre uzunluğundaki İstanbul Metrosu'na 150 milyar lira harcanacakmış.

1954 yılında istanbul trafiği Haberi

1954 yılında istanbul trafiği



Surlarda yeraltı geçitleri açılacak.


Topkapı ve Yedikule kapılarındaki trafik sıkışıklığı bu suretle önlenecek.


  Topkapı ve Yedikule'de trafik sıkışıklığını gidermek için surlarda yeraltı geçitleri açılması kararlaşmıştır. 

  Bilindiği gibi, Anıtları Koruma Yüksek Kurulu surlar üzerindeki kapıların genişletilmesine veya yeni kapılar açılmasına müsaade etmemektedir.

  Bunu göz önünde tutan alakadarla, şehir dışı ile kolayca münakaleyi sağlamak için yeraltı geçitleri inşasını düşünmüşlerdir.

  Bildirildiğine göre, her iki kapıdaki trafik sıkışıklığından bilhassa uçak yolcuları zarar görmekte hususi vasıtaları ile alana gitmek isteyen yolcular, gecikerek saatinde uçağa yetişememektedir. 

  Bilhassa tatil günleri şehre girmek veya surlardan dışarı çıkmak dakikalarca beklemeyi icap ettirmektedir.

  Yeraltı geçitlerinin ucuza mal olacağı ve...