25 / 04 / 2024

1954 yılında yapılacak yeraltı geçitleri

1954 yılında yapılacak yeraltı geçitleri

1955 yılında Surlar üzerindeki mevcut kapıların genişletilmesine veya yeni kapıların açılması izin verilmeyince, alakadarlar Topkapı ve Yedikule'de yeraltı geçitleri açacaklarmış. Trafik sıkışıklığı da bu suretle önlenecekmiş.

1933 yılında şehir yolları daha dayanıklı yapılacak!

1933 yılında şehirlerde yapılan yolların kısa süre içinde bozulmasından dolayı belediye bundan sonra daha dayanıklı yol yapılmasına karar vermiş.

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

1954 yılında kira bedelleri gündemde! Dükkan kiralarında kritik karar!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kongresinde kira fiyatları gündeme geldi.

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Arabuluculukta 2024 yılı ücret tarifesi belirlendi! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Özel hukuk uyuşmazlıklarının çözümündeki arabuluculuk faaliyetleri için 2024 yılında yapılacak ödemeye dair asgari ücret tarifesi belli oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı?

Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinden faydalanan vatandaşlar çocuk parasına yeni yıl zammı olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Kamuya yapılacak personel alımlarına ilişkin araştırmalar gündemde yer almaya devam ediyor. Peki, Bekçi alımı başvuruları ne zaman başlayacak? 2023 yılında bekçi alımı yapılacak mı?

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inşa edilecek millet bahçesinin ihalesinin yıl sonunda yapılacağını açıkladı.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Meydan Ardıçlı'nın ikinci etap teslimleri yıl sonunda yapılacak!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Meydan Ardıçlı'nın ikinci etap teslimlerinin yıl sonunda yapılacağını söyledi.

Kayseri'de 2020'de hangi yatırımlar yapılacak?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'de 2020 yılında yapılacak yatırımları masaya yatırdı.

Kayseri'de 2020 yatırım yılı olacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Erciyes’te gerçekleştirilen toplantıda 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılında yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

1954 yılında yapılacak yeraltı geçitleri Haberi

1954 yılında yapılacak yeraltı geçitleri



Surlarda yeraltı geçitleri açılacak.


Topkapı ve Yedikule kapılarındaki trafik sıkışıklığı bu suretle önlenecek.


  Topkapı ve Yedikule'de trafik sıkışıklığını gidermek için surlarda yeraltı geçitleri açılması kararlaşmıştır. 

  Bilindiği gibi, Anıtları Koruma Yüksek Kurulu surlar üzerindeki kapıların genişletilmesine veya yeni kapılar açılmasına müsaade etmemektedir.

  Bunu göz önünde tutan alakadarla, şehir dışı ile kolayca münakaleyi sağlamak için yeraltı geçitleri inşasını düşünmüşlerdir.

  Bildirildiğine göre, her iki kapıdaki trafik sıkışıklığından bilhassa uçak yolcuları zarar görmekte hususi vasıtaları ile alana gitmek isteyen yolcular, gecikerek saatinde uçağa yetişememektedir. 

  Bilhassa tatil günleri şehre girmek veya surlardan dışarı çıkmak dakikalarca beklemeyi icap ettirmektedir.

  Yeraltı geçitlerinin ucuza mal olacağı ve...