19 / 03 / 2024

1955 yılında Anadoluhisarında satılık arsa

1955 yılında Anadoluhisarında satılık arsa

Reşat Altın'ın 74 liraya satıldığı 1955 yılında Anadolu Hisarı arsaları satışa çıkarılmış. 450 metrekare arsayı 121 adet altın parasına, 9 bin liraya satın almak mümkünmüş.

1942 yılında Rumelihisarı ve Anadoluhisarı restore edilecek!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, İstanbul'un fethinin 500. yıldönümü münasebetiyle Rumelihisarı ve Anadoluhisarı'nı restore ettirecekmiş. Belediye ilk iş olarak hisarın içindeki ve çevresindeki ahşap binaları istimlak edecekmiş.

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları başka yere kaldırılacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'deki kömür depolarını başka yere kaldıracakmış. Depolar için uygun bir arazi arayan belediye, depoları Anadoluhisarı'nda yıkık yalılar arasında bir mıntıkaya taşımayı düşünüyormuş.

2007 yılında Sinpaş Boğaz'ı klonlayacak!

2007 yılında Sinpaş, Boğaz'ın Ortaköy'den Anadoluhisarı'na kadar olan görünümünü 'klonlamaya' hazırlanıyormuş. Bu bölgede yer alan tarihi yalıların bir benzerini 1.5 kilometre uzunluğunda 'suni boğazın' kenarına inşa edecekmiş.

2005 yılında prensten satılık Sevda Tepesi!

2005 yılında Kral Abdullah Bin Abdülaziz, 1984 yılında 27 milyon dolara satın aldığı Anadoluhisarı'ndaki Sevda Tepesi'ni satışa çıkarmış. Gazetelere verilen ilanla satılacak koruya emlak eksperleri 20 milyon dolar değer biçmiş.

2003 yılında Anadoluhisarı, kültür hisarı haline dönüşecekmiş!

2003 yılında İstanbul'daki ilk Türk eseri olma özelliğine sahip Beykoz'daki ileri karakol olarak inşa edilen Anadoluhisarı, Beykoz Belediyesi'nin hazırladığı projeyle içinde konserlerin yapıldığı kültür hisarını dönüşecekmiş.

1995 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı büyük tehlike atlatmış!

Sadrazaman Amcazade Hüseyin Paşa'nın 1698 yılında Anadoluhisarı'nda yaptırdığı Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı, 1995 yılında devrilen bir sobadan çıkan yangın sonucu önemli bir ölçüde hasar görmüş.

1955 yılında Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesi kararlaştırılmış!

1955 yılında harabe halinde bulunan Çırağan Sarayı'nın restore edilerek modern bir otel haline getirilmesi kararlaştırılmış. Emekli Sandığı'nın yürüteceği restore çalışmaları sonunda saray, Balkanlar'ın en konforlu oteli olacakmış.

1992 yılında İstanbul'da emlak satışları döviz üzerinden yapılmaya başlamış!

1992 yılında İstanbul'da sadece kira olayında döviz varken, emlak satışları da döviz üzerinden yapılmaya başlanmış. Anadoluhisarı'nda bin 200 metrekare bahçe içinde bir yalı 12 milyon dolara satılacakmış.

1991 yılında Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş!

1991 yılında Anadoluhisarı'ndaki tarihi Sadrazam Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Yalı ve Divanhanesi yok olmak üzereymiş. Karlofça Antlaşması'nın da imzalandığı tarihi yapı, yetkili kişilerin ilgisini bekliyormuş.

1955 yılında İstanbul'da taş devri hayatı yaşayanlar varmış!

1955 yılında İstanbul'da taş devri hatayı yaşayan insanlar varmış. Fatih'te, Bizans devrinden kalma ışıksız ve rutubetli bir mahzende aile yaşıyormuş. Mahzende yaşayan ailenin reisi verem olmuş.

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş!

1985 yılında tarihi köşkler kazanç kapısı olmuş. Yıkık vaziyetteki konaklar restore edildikten sonra yüksek fiyatla satılıyormuş. Anadoluhisarı'ndaki tarihi Pembe Konak'ta bunlardan birisiymiş. Restore edilen konak 360 milyon liraya satılıkmış.

1983 yılında Marki Necip Bey Yalısı kül olmuş!

1983 yılında Anadoluhisarı'ndaki Marki Necip Bey Yalısı elektrik kontağından çıkan yangın sonucu içindeki milyarlık antika eserlerle birlikte kül olmuş. Erdoğan Demirören'e ait tarihi yalı 1900 yılında inşa edilmiş.

1983 yılında tarihi Markiz Yalısı tamamen yanmış!

1983 yılında tarihi Markiz Yalısı tamamen yanmış. Anadoluhisarı Körfez Caddesi üzerindeki tarihi yalının dördüncü katında başlayan yangın, kısa sürede tüm binayı sarmış. Yangının çıkış nedeni ise belirlenememiş.

1955 yılında Anadoluhisarında satılık arsa Haberi

1955 yılında Anadoluhisarında satılık arsa

BOĞAZİÇİ'NİN İNCİSİ ANADOLUHİSARI ARSALARI SATIŞA ÇIKARILDI.


  Anadoluhisarı'nda iskele ve çarşıya iki dakika mesafede denize hakim, içinde büyük fedakarlıklarla bir senedir yolları ikmal edilmiş olup, parselasyon İstanbul Belediyesi hudutları dahiline girdiğinden şehircilik kanunlarına uygun olarak hazırlanmıştır. Her parsel 450 M2 den aşağı değildir. Başka şirketlerin Boğaziçi diye sattıkları arsalar bizim arsalardan çok uzakta olup belediye hudutları haricindedir ve köy kanunlarına tabidir. Sayın halkımızın bilhassa arsaları yerinde görüp yerinde kapatmaları menfaatleri icabıdır.

  Boğaziçi'nde bir arsa aldım derse aldanmış olurlar.

  Satışlarımızda yarısı peşin yarısı da 1 sene müddetle, taksitle satılmaktadır.

  Arsaların m2'leri 30 ile 20 lira arasındadır. Arsaların yarı bedelini verenlere canlı tasarruf senetleri hemen ipotekli olarak verilecektir.


Müracaat: Mısırçarşısı No. 37 Telefon: 26151


BEHÇET GÜNAL


(1955 yılında Reşat Altın 74 liraya satılıyormuş.)


Cumhuriyet Gazetesi 29...