26 / 04 / 2024

1955 yılında Baın Sarayı

1955 yılında Baın Sarayı

1955 yılında Gazeteciler Cemiyeti bir Basın Sarayı yaptırmak üzere teşebbüste bulunmuş. Milli Emlak'tan Türkocağı binası hükümetin kararıyla satın alınmış. Ocak binası yıkılarak yerine bir Basın Sarayı inşa edilecekmiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

1936 yılında evinin önünü en güzel süsleyenlere ikramiye verilmiş!

1936 yılında bahçe sahiplerine, evlerinin önünü güzel süslemeleri halinde ikramiye verilmiş.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

ABD'den gelen veriyle yükselen altın fiyatları 2023 yılında nasıl bir seyir izleyecek?

Altının ons fiyatı ABD'den gelen enflasyon verisiyle 1800 doların üstüne çıktı ancak analistler 2023 yılında altının yeniden düşeceğini belirtiyor.

Yeşil Yol projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Yeşil Yol Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ekrem Yüce Yeşil Yol projesinin 2018 yılında tamamlanacağını söyledi. 

Eskidji Gayrimenkul 2015 Yılı En Başarılı Ofis Ödülleri sahiplerini buldu!

Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş.’nin, 2015 yılında başarı gösteren Bölge Ortaklarını ödüllendirdiği, geleneksel Türkiye Bölge Ortakları Toplantısı ve Ödül Töreni,20-21 Nisan tarihlerinde Antalya’da WOW Kremlin Hotel’de gerçekleştirildi.

Antalya'da hızlı tren seferleri 2020 yılında başlayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, temeli atılan hafif raylı sistemin Expo 2016 Antalya'ya kadar açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, hızlı tren seferlerinin ise 2020 yılında başlayacağını kaydetti.

1947 yılında başkalarının arsasında inşaat çoğalmış!

1947 yılında İstanbul'un muhtelif semtlerinde ruhsatiseyiz olarak inşa edilen evlerin sayısı gittikçe artıyormuş. Başkalarının arsasında ruhsatsız olarak inşa edilen evler Belediye tarafından tespit edilerek yıktırılacakmış.

Havsa'da 2013 yılında başlayan alt yapı çalışmaları bitti!

2013 yılında alt yapı hamlesi başlatan Havsa Belediyesi büyük bir gayret ve titizlikle yürüttüğü çalışmalarda sona geldi.

1945 yılında bostanların şehir dışına çıkarılması işi inceleniyor!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, şehir içindeki bostanların metrekaresini, sahiplerini, sıhhi durumunu tetkik etmeye başlamış. Belediye, bostanların vaziyetini tayin ettikten sonra bu bostanları şehir dışına çıkartacakmış.

1942 yılında Galatasaray'ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!

1942 yılında Beden Terbiyesi Müdürlüğü, Tekel'den 20 bin liraya satın aldığı Mecidiyeköy Likör Fabrikası'nın yanında bulunan sahayı 10 sene müddetle ve senede 12 lira kira ile Galatasaray Kulübü'ne kiralamış.

1940 yılında İnönü Stadyumu'nun temeli atılmış!

1940 yılında Dolmabahçe'de şehir stadı olarak inşa edilecek olan İnönü Stadyumu'nun temeli Vali Lütfi Kırdar tarafından atılmış. Vali Lütfi Kırdar, yaptığı konuşmanın sonunda, stada 'İnönü Stadyumu' adı verildiğini açıklamış.

1955 yılında Baın Sarayı Haberi

1955 yılında Baın Sarayı



  Gazeteciler Cemiyeti İstanbul'da bir Basın Sarayı yaptırmak üzere teşebbüse geçmiş, bu maksatla Milli Emlak'tan Türkocağı binası hükümetin kararıyla satın alınmıştır. Harap vaziyette bulunan ve dahili ahşap olan bu bina duvarları müstesna olmak üzere tamamen yıktırılacak, yerine bir bodrum, dört tam kat ile bir de teras katından mürekkep bir Basın Sarayı inşa edilecektir. Bunun için muhtelif teklifler arasında Yüksek Mimar Şinasi Gökcan ve Yüksek Mimar Ferruh Narman'ın yaptıkları proje muvafık görülmüş, mütehassıslardan mürekkep bir heyet projeyi tetkik ve tasvip etmiştir. Elyevm şartnameleri hazırlanmakta olan inşaat yakında ihaleye çıkarılacaktır.

  Basın Sarayı, yukarıda da söylediğimiz gibi Çiftesaraylar ve Ankara Caddesi'nin...