19 / 04 / 2024

1955 yılında İstanbul belediye hudutu

1955 yılında İstanbul belediye hudutu

İstanbul Belediyesi hudutlarının genişletilmesi inceleniyormuş. İstanbul Belediyesi hudutlarının Küçükçekmece, Safraköy, Küçükköy ve Alibeyköy'üne kadar uzatılması tetkik edilmekteymiş.. Maltepe Kışlası ile Topkapı arası da sanayi bölgesine dahil edilmiş.

1955 yılında Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesi kararlaştırılmış!

1955 yılında harabe halinde bulunan Çırağan Sarayı'nın restore edilerek modern bir otel haline getirilmesi kararlaştırılmış. Emekli Sandığı'nın yürüteceği restore çalışmaları sonunda saray, Balkanlar'ın en konforlu oteli olacakmış.

1955 yılında İstanbul'da taş devri hayatı yaşayanlar varmış!

1955 yılında İstanbul'da taş devri hatayı yaşayan insanlar varmış. Fatih'te, Bizans devrinden kalma ışıksız ve rutubetli bir mahzende aile yaşıyormuş. Mahzende yaşayan ailenin reisi verem olmuş.

1976 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Çubuklu ile İstinye arasında yapılacakmış!

1976 yılında İstanbul trafiğine yeni çözüm yolu bulmak için yeni bir Boğaz Köprüsü veya tüp geçit inşasına karar verilmiş. Köprü için en uygun yer İstinye ile Çubuklu arası seçilmiş.

1976 yılında özel mülkiyetin denizle ilişkisi kesilecekmiş!

1976 yılında İstanbul'da kıyıların yüzde 99'u halka kapalıymış. Kıyı şeritlerini halka açmak için kumlamak, kayalamak ya da presle sıkıştırılmış çöplerin asfalt benzeri bir madde ile karıştırılarak sahillerin doldurması düşünülmüş.

1975 yılında İstanbul halkı için bir ''kurtuluş garı'' yapılacakmış!

1975 yılında İstanbul halkı için ''kurtuluş garı'' yapılacakmış. Trakya ile Anadolu'yu birbirine bağlayacak olan gar 127 milyon liraya mal olacakmış ve 27 bin metrekarelik saha istimlak edilmiş.

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş!

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş. Toplamda dört hat olarak inşa edilecek olan metronun iki hattı Avrupa Yakası'nda, diğer iki hattı ise Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.

1973 yılında Altunizade'de 400 yataklı huzur evinin temeli atılmış!

1973 yılında İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı tarafından Üsküdar Altunizade'de yaptırılacak olan 400 yataklı hastane ve huzurevlerinin temeli, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından atılmış.

1973 yılında İstanbul Boğazı'na su borusu döşeniyormuş!

1973 yılında İstanbul'un iki yakasındaki su kaynaklarını birleştirecek Boğaz sualtı boru hattının sondajlarına başlanmış. Bin 900 metre uzunluğunda, birbirine paralel iki boru hattının döşenmesi 50 milyon liraya mal olacakmış.

1971 yılında Belediye Başkanı, servetini Zeynep Kamil'e bağışlamış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi'nin başkanı Fahri Atabey, bütün servetini Zeynep Kamil Hastanesi'ne bağışlamış. Eniştesi Orgeneral Asım Gündüz'den kendisine kalan serveti de Hastanenin daha iyi idare edilmesi bağışlamış.

1971 yılında Arnavutköy'de deniz yedi metre doldurulacakmış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü'nün aldığı kararla, Arnavutköy Kız Koleji ve Akıntıburnu arasındaki yolun sahil kısmı doldurularak yedi metre genişletilecekmiş, trafiğin tıkanmadan akması sağlanacakmış.

1971 yılında Çamlıca'da İstanbul Televizyonu ve Verici Tesisleri'nin temeli atılmış!

1971 yılında İstanbul Televizyonu'nun temeli Çamlıca Tepesi'nde temeli atılmış. 5 bin 400 metrekarelik bir saha üzerinde yayılacak olan verici istasyonu ile İstanbullular Ankara'dan naklen yayın izleyebilecekmiş.

1970 yılında İstanbul'da trafik polisleri kuleden yolları kontrol edeceklermiş!

1970 yılında İstanbul Belediyesi, şehirde trafik düzenini sağlamak için yeni uygulamalar uygulayacakmış. Trafik yükü fazla olan bölgelerde, polis iki metre yükseklikteki kulelere yerleşip yolları kontrol edecekmiş.

1955 yılında İstanbul belediye hudutu Haberi

1955 yılında İstanbul belediye hudutu



Belediye hudutlarının genişletilmesi inceleniyor.


Tetkikler müspet netice verirse Küçükçekmece, Safraköyü, Küçükköy, Alibeyköy Belediye hudutları içine alınacak.


  İstanbul imar planının II'nci kısmını teşkil eden İstanbul ciheti planı kati şeklini almıştır. Belediyece tespit edildiğine göre, İstanbul ciheti belediye hudutlarına Eyüp, Sarayburnu, Yenikapı, Yedikule, Bakırköy, Yeşilköy, ve Florya hattı ile bu hattın şimalinden geçen belediye hudutları arasında kalan saha girmektedir. 

  Bu plana göre, meskun sahalar, ticaret ve sanayi bölgeleri, yeşil sahalar, resmi ve umumi tesisler, mezarlıklar, eğitim müesseseleri gibi muhtelif kısımlara ayrılmıştır. Yollar da muhtelif kısımlarda toplanmıştır. İstanbul cihetinin inkişafa müsait sahaları olarak Florya, Yeşilköy, Baruthane ve Bakırköy civarı gösterilmiştir. Ayvansaray -...