26 / 04 / 2024

1956 yılında İstanbul metrosu

1956 yılında İstanbul metrosu

1956 yılında Fransız bir şirket tarafından hazırlanan İstanbul Metrosu'nun projesi hazırlanmış. Proje göre Mecidiyeköy ile Yenikapı başlangıç noktası olacakmış. Hazırlanan projeye göre metro 200 milyon liraya mal olacakmış.

1978 yılında İstanbul Ekmek Fabrikası'na baca yapmayı unutmuşlar!

1978 yılında İstanbul Belediye Ekmek Fabrikası, inşaatı sırasında bacaları unutulduğu için hizmete açılamamış. Edirnekapı'da 139 milyon liraya kurulan fabrika, 28 bacası inşa edildikten sonra üretime başlayacakmış.

1977 yılında İstanbul'un plaj sayısı 167'den 17'ye düşmüş!

1977 yılında İstanbul'da 167 plajdan ancak 17'sinde denize girilebilecekmiş. İstanbul Belediyesi, İstanbul sahillerindeki 167 plajdan 150 plaj için ''Burada denize girmek tehlikeli ve yasaktır'' levhaları yazdırmış.

1977 yılında Belediye gecekondulardan işgaliye alıyormuş!

1977 yılında İstanbul Belediyesi, kendine ait arsalar üzerindeki fuzuli işgallerden işgaliye alıyormuş. 1976 yılında fuzuli işgallerden 5 milyon liraya yakın gelir sağlamış. Belediye bu gelirleri ecr-i misil olarak topluyormuş.

1977 yılında İstanbul sahilleri yanlış yerleşme ile paylaşılmış!

1977 yılında İstanbul sahilleri sorumsuzca, rastgele ve keyfi bir şekilde parsellenmiş. Sahillerin bir kısmı ise Belediye ve halk tarafından yağma ve işgal edilmiş. Boğaz'daki fabrikalar ise bunun çarpıcı örneklerindenmiş.

1977 yılında Sahilyolu'na dökülen çöplere kuşlar üşüşüyormuş!

1977 yılında İstanbul Belediyesi işçilerinin direnişinden sonra şehirde biriken çöpler, Habibler yerine Sahilyolu'ndan denize dökülmeye başlanmış. Bu yüzden Sahilyolu'nda İstanbul'un en büyük çöplüklerinden biri oluşmuş.

1977 yılında İstanbul Belediyesi maaş ve ücretleri ödeyebilmek için arsa satacakmış!

1977 yılında İstanbul Belediyesi, maaş ve ücretleri ödeyebilmek için çok değerli bazı arsaları satacakmış. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet İsvan, ''Hükümetin bizi bu duruma düşürmemesini dilerim'' demiş.

1976 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Çubuklu ile İstinye arasında yapılacakmış!

1976 yılında İstanbul trafiğine yeni çözüm yolu bulmak için yeni bir Boğaz Köprüsü veya tüp geçit inşasına karar verilmiş. Köprü için en uygun yer İstinye ile Çubuklu arası seçilmiş.

1976 yılında özel mülkiyetin denizle ilişkisi kesilecekmiş!

1976 yılında İstanbul'da kıyıların yüzde 99'u halka kapalıymış. Kıyı şeritlerini halka açmak için kumlamak, kayalamak ya da presle sıkıştırılmış çöplerin asfalt benzeri bir madde ile karıştırılarak sahillerin doldurması düşünülmüş.

1975 yılında İstanbul halkı için bir ''kurtuluş garı'' yapılacakmış!

1975 yılında İstanbul halkı için ''kurtuluş garı'' yapılacakmış. Trakya ile Anadolu'yu birbirine bağlayacak olan gar 127 milyon liraya mal olacakmış ve 27 bin metrekarelik saha istimlak edilmiş.

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş!

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş. Toplamda dört hat olarak inşa edilecek olan metronun iki hattı Avrupa Yakası'nda, diğer iki hattı ise Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.

1973 yılında Altunizade'de 400 yataklı huzur evinin temeli atılmış!

1973 yılında İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı tarafından Üsküdar Altunizade'de yaptırılacak olan 400 yataklı hastane ve huzurevlerinin temeli, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından atılmış.

1973 yılında İstanbul Boğazı'na su borusu döşeniyormuş!

1973 yılında İstanbul'un iki yakasındaki su kaynaklarını birleştirecek Boğaz sualtı boru hattının sondajlarına başlanmış. Bin 900 metre uzunluğunda, birbirine paralel iki boru hattının döşenmesi 50 milyon liraya mal olacakmış.

1956 yılında İstanbul metrosu Haberi

1956 yılında İstanbul metrosu




İstanbul 4 sene sonra metroya kavuşacak.


  İstanbul halkını otobüs azabından ve trafik derdinden kısmen kurtaracak olan metronun projesi kat'i olarak şeklini almıştır. Metro Şirketi'nin başmühendisi Bernard Gaudry 6 Şubat tarihinde Prof. Gökay'a projeyi bizzat verecektir.

 Yapılan hesaplara göre, İstanbul metrosu 200 milyon Türk Lirası'na mal olacak ve inşaat 4 senede tamamlanacaktır. İnşaatta Türk işçisi, yerli malzeme kullanılmasına azami itina gösterilecek, ancak burada bulunmayan mütehassıslar ve malzeme Fransa'dan getirtilecektir. 

 İstanbul metrosu bir çok bakımlardan dünyanın en modern metrosu olacaktır. Proje hazırlanırken hükümet ve belediyenin her hususta