26 / 04 / 2024

1956 yılında Nişantaşı

1956 yılında Nişantaşı

1955 yılında Demokrat Parti'nin ileri gelenlerinde bulunduğu bir şirket Nişantaşı'nda, 55 metre uzunluğunda, 18 katlı, 34 daireli bir bina için ruhsat almaya teşebbüs etmiş. Proje Emin Onat tarafından hazırlanmış.

Cumhurbaşkanı, Kanal İstanbul'u 1994 yılında tasarladı!

Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalar yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul Projesi'ni 1994 yılında tasarladı" dedi...

2017 yılında gerçekleşen konut satışları mecliste!

2017 yılında gerçekleşen konut satışları meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Didem Soydan, Nişantaşı'nda butik açacak!

Manken Didem Soydan, ABD'de sosyal medya ve e-ticaret üzerine okuyor. Yılbaşında Nişantaşı'nda butik açacak. Özel koleksiyonlar, kıyafetker, ayakkabılar, takılar satacak. Bu yüzden eğitimine önem veriyor.

1942 yılında Taksim ilçesinin kurulması düşünülmüş!

1942 yılında Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yükünü azaltmak için bir Taksim ilçesinin kurulması gündeme gelmiş. Kurulması düşünülen ilçeye Şişli, Pangaltı, Feriköy, Nişantaşı ve Teşvikiye mahalleleri ilhak edilecekmiş.

1939 yılında Dolmabahçe Gazhanesi'nin Haliç'e nakli düşünülüyor!

1939 yılında Belediye, Dolmabahçe Gazhanesi'ni Haliç'e nakletmeyi düşünmüş. Bölgedeki imar hareketleriyle şehrin içinde kalan Gazhane'yi Dolmabahçe'den kaldırmayı düşünen Belediye, nakil masrafının temini için de bir yol arıyormuş.

1937 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'nde yeni bir hayat yaratacak!

1937 yılında Şirketi Hayriye, Boğaziçi'ni canlandırmak faaliyete geçmeye karar vermiş. Şirket, imar faaliyetini ihtiva eden yeni bir planla Boğaziçi'nde yeni bir hayat yaratmak için teşebbüslerde bulunacakmış.

1936 yılında İstanbul'un bir Kültür Park'a ihtiyacı var!

1936 yılında İzmir Belediyesi'nin bir kültür park inşa etmeye başlaması İstanbul'da da bir Kültür Park'ın yapılmasını gündeme getirmiş. Nişantaşı ile Dolmabahçe arasındaki bostonlar bu park için çok müsaitmiş.

1936 yılında Şirketi Hayriye Boğaziçi'ne özel broşür bastırmış!

1936 yılında Boğaziçi'ni canlandırmaya çalışan Şirketi Hayriye, Boğaziçi'nde sayfiye kiralamak isteyen İstanbullular için broşür bastırmış. Basılan broşür, yalı ve köşklerin fiyatını, adresini ve özelliklerini gösteriyormuş.

1998 yılında Kız Kulesi restore edilecek!

1998 yılında Kız Kulesi'ni işletmek üzere Kültür Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, Kız Kulesi'ni 3 milyon dolara (754 milyar lira) restore ederek kuleyi turizme kazandıracakmış.

2007 yılında Harbiye'de Kongre Vadisi için ihaleye çıkılacak!

2007 yılında Büyükşehir Belediyesi, Harbiye'de Kongre Vadisi yapmak için ihaleye çıkacakmış. Harbiye'de yer alan Açıkhava Tiyatrosu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi ve Radyoevi'ni kapsayan alanda 'Kongre Vadisi' yapılacakmış.

2007 yılında Hattat, Marmara Denizi'ne turizm tesisi yapacak!

2007 yılında Hattat Holding, Büyükçekmece'de Marmara Denizi'ni doldurarak Türk bayrağı şeklinde turizm tesisi yapacakmış. Dubai'deki Palmiye projesinin bir benzeri olacak olan 'Pearl of İstanbul' 500 milyon dolara mal olacakmış.

2006 yılında Ürdün Kraliyet Akademisi'ni Koray İnşaat yapıyor!

2006 yılında Koray İnşaat, Ürdün Kraliyet Ailesi için, 'elit Arap çocuklarının' eğitim göreceği The King's Academy'nin kampüsünü inşa ediyormuş. İnşaat alanı 50 bin metrekareyi bulan kampüsün toplam inşaat bedeli 55 milyon dolarmış.

1956 yılında Nişantaşı Haberi

1956 yılında Nişantaşı

Nişantaşı'nda 55 metre yükseklikte apartman!


Ortakları arasında D. P. ileri gelenlerinin ve eski bir vekilin de bulunduğu şirket, 18 katlı, 34 daireli bina için ruhsat almaya teşebbüs etti


  Şehrimizin en yüksek binasının Nişantaşı'nda İngiliz Ortaokulu erkek kısmı yakınlarında inşa edileceği öğrenilmiştir.

  Binanın yüksekliği 55 metreyi bulunacaktır. 18 katlı ve 34 daireli binanın projesini Prof. Emin Onat hazırlamıştır. Teşebbüs sahipleri ruhsat almak üzere İmar Müdürlüğü'ne müracaat emiş bulunmaktadır.

  Rivayete göre, şehrimizin en yüksek binasını inşa ettirecek zevat arasında D.P ileri gelenlerinden bir kaç şahıs bulunmaktadır.



  Ayrıca, D. P'li bir eski vekil ve bir il başkanı da ortaklar arasındadır. 

  Bir diğer...