20 / 04 / 2024

1956 yılında Sirkeci Halkalı elektrikli trenleri

1956 yılında Sirkeci Halkalı elektrikli trenleri

1956 yılında işletmeye açılan Sirkeci - Halkalı elektrikli tren seferleri, 3 Haziran 1956 tarihinden itibaren her gün 47 sefer yapacakmış. Yeşilköy'den Halkalı'ya kadar ise seferler eski trenlerle yapılacakmış.

1942 yılında Sirkeci Meydanı'ndaki dükkanlar tramvay yolundan dolayı yıkılacakmış!

1942 yılından Sirkeci'de tramvay yolu üzerinde çıkıntı teşkil eden dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

1945 yılında Ebusuud Caddesi'ndeki binaların yıktırılması isteniyor!

1945 yılında Sirkeci ile Ayasofya bölgesinin de imar planını hazırlayan Prost, Vilayet Konağı sahasında bitişik olan ve yükseklikleriyle bu sahanın manzarasını bozan Ebusuud Caddesi üzerindeki binaların yıkılmasını istemiş.

1938 yılında Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılacak!

1938 yılında Sirkeci Tren İstasyonu'nun etrafı açılacakmış ve Sirkeci'deki meydan da denize kadar genişletilecekmiş. Meydandaki bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri de yıktırılacakmış.

1937 yılında Sirkeci Garı taşınacak!

1937 yılında Sirkeci Garı'nın Yenikapı'ya taşınması gündeme gelmiş. Tarihi garın Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı'na yakın olması planlanmış. Garın bulunduğu sahanın bir kısmına yol bir kısmına da park yapılacakmış.

1936 yılında Prost, limanın Yenikapı'da yapılmasına karar vermiş!

1936 yılında İstanbul'un müstakbel nazım planını hazırlayan Prost, inşa edilecek İstanbul Limanı için en müsait yer olarak Yenikapı'yı beğenmiş. Limanın Yenikapı'da inşasıyla birlikte Sirkeci Garı'nın buraya taşınması gündeme gelmiş.

1935 yılında Sansaryan Han Vilayet'in!

1935 yılında devam eden Sansaryan Han davasında Mahkeme, Vilayet lehine karar vermiş. Sirkeci'deki hana Vilayet'in el koymak istemesiyle başlayan davada İkinci Hukuk Mahkemesi ikinci defa Vilayet'in lehine karar vermiş.

1935 yılında İstanbul rıhtımları uzatılacak!

1935 yılında İstanbul rıhtımlarının uzatılmasına karar verilmiş. Rıhtımlar Sirkeci'den Sarayburnu'na, Galata'dan Fındıklı'ya kadar uzatılacakmış. Bin 600 metre uzunluğunda olan rıhtımlar, yeni rıhtımlarla 2 bin 230 metreyi bulacakmış.

2006 yılında Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş!

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

2002 yılında Marmaray Projesi'nin ihalesi açılmış!

2002 yılında İstanbul Boğazı'nda tüp geçiş yapımını da içeren Gebze-Sirkeci-Halkalı hattı ihalesi olan ''Marmaray'' Projesi'nin ihalesi Japon finans kuruluşu JBIC'den yatırım onayının alınmasıyla ihale duyurusu yapılmış.

1999 yılında Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı tarih olmak üzereymiş!

1999 yılında Boğaz'ın günümüze ulaşmış en eski yalısı olan Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı yok olmak üzereymiş. Mülkiyeti Amcazade Hüseyin Paşa Vakfı'na ait tarihi yalı, en son 1956 yılında yetersiz bir onarım görmüş.

1992 yılında Aksaray-Sirkeci tramvay hattının ilk etabı açılacakmış!

1992 yılında Aksaray-Sirkeci tramvay hattının Aksaray-Beyazıt bölümü hizmete açılacakmış. Günde ortalama 120 bin yolcu taşıyacak 3.5 kilometrelik tramvay hattının ilk etabı vagonlarla birlikte 175 milyar liraya mal olmuş.

1992 yılında İstanbul tramvaylı günlere dönüyormuş!

1992 yılında İstanbul'da ulaşımı halletmek için İstanbul tekrardan tramvaylı günlere dönüyormuş. Saatte yaklaşık 10 bin kişi taşıyacak, 4 kilometre uzunluğundaki Sirkeci-Aksaray tramvay hattı projesinin keşif bedeli 16 milyar liraymış.

1991 yılında 2 tramvay projesinin temeli atılmış!

1991 yılında Aksaray ve Sirkeci arasında hizmete konulacak, toplam 4 kilometre uzunluğundaki tramvay projesi ve Ataköy ile Yenikapı arasında yapılması düşünülen hızlı tramvayın temelleri atılmış.

1956 yılında Sirkeci Halkalı elektrikli trenleri Haberi

1956 yılında Sirkeci Halkalı elektrikli trenleri

Elektrikli tren meselesi nihayet düzene giriyor.


Yeni arızalar çıkamazsa 3 Haziran'dan sonra her gün 47 sefer yapılacak.


  D. D. Y. Birinci İşletme Müdürlüğü dün, Sirkeci - Halkalı elektrikli trenlerinin 3 Haziran'dan itibaren devamlı olarak işletileciğini bildirmiştir.

  Bu hususta verilen malumatta, yeni arızalar çıkmazsa, trenlerin aynı istikamette günde 47 sefer yapacağı, ayrıca Florya Plajları için ilave seferler konulacağı ve katarların saatte 90 kilometre süratle hareket edeceği alakalılarca ifade edilmektedir. 

  Elektrikli trenlerin devamlı olarak işleyeceği şimdiye kadar birkaç defa bildirilmişse de, vaadedilen günler gelip geçmiş, fakat trenlerin hareket saatlerinde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Bunun aksine olarak, seferler Yeşilköy'e kadar elektrikli trenlerle, Yeşilköy'den Halkalı'ya kadar da eski trenlerle yapılmağa başlanmıştır.


Hürriyet Gazetesi 16 Mayıs 1956 



Abdullah Kutalmış...