27 / 04 / 2024

1964 yılında İstanbul

1964 yılında İstanbul

1964 yılında İstanbul Belediyesi, trafik düzeninin sağlanması için 3 yıllık bir plan hazırlamış. Hazırlanan plan Devlet Planlama Teşkilatı'nın onayına sunulmuş, plan 30 milyon liraya mal olacakmış.

1964 yılında Tophane'de kurulmuş olan gecekondular yıktırılıyormuş!

1964 yılında, Tophane sırtlarındaki gecekonduların kaldırılması konusunda Belediye Encümeni'nce verilen kararın uygulanmasına başlanmış. Ayrıca, Tophane Karabaş Cami civarındaki eski elbise satıcılarına ait barakalar da kaldırılacakmış.

1964 yılında İstanbul trafiği yabancı bir firmaya teslim edilecekmiş!

1964 yılında İstanbul Belediyesi, trafiğinin halli işini yabancı bir firmaya verecekmiş. Firma yol ve cadde, istimlak yapma, park, garaj, meydan ve terminal inşa etmenin yanında teknik eleman da yetiştirecekmiş.

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış!

1964 yılında Karaköy'de trafiği rahatlatmak amacıyla Karaköy Yeraltı Geçidi'nin inşasına başlanmış. 4 giriş ve çıkış kapısı bulunacak geçitde 18 dükkanlı bir çarşı kurulacakmış ve bir milyon liraya mal olacakmış.

1964 yılında İstanbul'un imarı için hazırlanmış 1.200 proje varmış!

1964 yılında İmar Bakanı Uzer, Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada şehrin imar durumunun tam bir keşmekeş içinde olduğunu ve yerli ve yabancı uzmanlar tarafından bin 200 tane imar projesi hazırlandığını söylemiş.

1977 yılında İstanbul sahilleri yanlış yerleşme ile paylaşılmış!

1977 yılında İstanbul sahilleri sorumsuzca, rastgele ve keyfi bir şekilde parsellenmiş. Sahillerin bir kısmı ise Belediye ve halk tarafından yağma ve işgal edilmiş. Boğaz'daki fabrikalar ise bunun çarpıcı örneklerindenmiş.

1977 yılında Sahilyolu'na dökülen çöplere kuşlar üşüşüyormuş!

1977 yılında İstanbul Belediyesi işçilerinin direnişinden sonra şehirde biriken çöpler, Habibler yerine Sahilyolu'ndan denize dökülmeye başlanmış. Bu yüzden Sahilyolu'nda İstanbul'un en büyük çöplüklerinden biri oluşmuş.

1977 yılında İstanbul Belediyesi maaş ve ücretleri ödeyebilmek için arsa satacakmış!

1977 yılında İstanbul Belediyesi, maaş ve ücretleri ödeyebilmek için çok değerli bazı arsaları satacakmış. Dönemin Belediye Başkanı Ahmet İsvan, ''Hükümetin bizi bu duruma düşürmemesini dilerim'' demiş.

1976 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Çubuklu ile İstinye arasında yapılacakmış!

1976 yılında İstanbul trafiğine yeni çözüm yolu bulmak için yeni bir Boğaz Köprüsü veya tüp geçit inşasına karar verilmiş. Köprü için en uygun yer İstinye ile Çubuklu arası seçilmiş.

1976 yılında özel mülkiyetin denizle ilişkisi kesilecekmiş!

1976 yılında İstanbul'da kıyıların yüzde 99'u halka kapalıymış. Kıyı şeritlerini halka açmak için kumlamak, kayalamak ya da presle sıkıştırılmış çöplerin asfalt benzeri bir madde ile karıştırılarak sahillerin doldurması düşünülmüş.

1975 yılında İstanbul halkı için bir ''kurtuluş garı'' yapılacakmış!

1975 yılında İstanbul halkı için ''kurtuluş garı'' yapılacakmış. Trakya ile Anadolu'yu birbirine bağlayacak olan gar 127 milyon liraya mal olacakmış ve 27 bin metrekarelik saha istimlak edilmiş.

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş!

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş. Toplamda dört hat olarak inşa edilecek olan metronun iki hattı Avrupa Yakası'nda, diğer iki hattı ise Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.

1973 yılında Altunizade'de 400 yataklı huzur evinin temeli atılmış!

1973 yılında İstanbul Huzur Hastanesi ve Dinlenme Evleri Vakfı tarafından Üsküdar Altunizade'de yaptırılacak olan 400 yataklı hastane ve huzurevlerinin temeli, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından atılmış.

1973 yılında İstanbul Boğazı'na su borusu döşeniyormuş!

1973 yılında İstanbul'un iki yakasındaki su kaynaklarını birleştirecek Boğaz sualtı boru hattının sondajlarına başlanmış. Bin 900 metre uzunluğunda, birbirine paralel iki boru hattının döşenmesi 50 milyon liraya mal olacakmış.

1971 yılında Belediye Başkanı, servetini Zeynep Kamil'e bağışlamış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi'nin başkanı Fahri Atabey, bütün servetini Zeynep Kamil Hastanesi'ne bağışlamış. Eniştesi Orgeneral Asım Gündüz'den kendisine kalan serveti de Hastanenin daha iyi idare edilmesi bağışlamış.

1971 yılında Arnavutköy'de deniz yedi metre doldurulacakmış!

1971 yılında İstanbul Belediyesi İmar ve Planlama Müdürlüğü'nün aldığı kararla, Arnavutköy Kız Koleji ve Akıntıburnu arasındaki yolun sahil kısmı doldurularak yedi metre genişletilecekmiş, trafiğin tıkanmadan akması sağlanacakmış.

1971 yılında Çamlıca'da İstanbul Televizyonu ve Verici Tesisleri'nin temeli atılmış!

1971 yılında İstanbul Televizyonu'nun temeli Çamlıca Tepesi'nde temeli atılmış. 5 bin 400 metrekarelik bir saha üzerinde yayılacak olan verici istasyonu ile İstanbullular Ankara'dan naklen yayın izleyebilecekmiş.

1964 yılında İstanbul Haberi

1964 yılında İstanbul



İstanbul trafiğinin yeni düzeni 30 milyona mal olacak.


Trafik düzenin sağlanması için Belediye 3 yıllık bir plan hazırladı.


  Belediye, İstanbul'da trafik düzenini sağlamak için 3 yıllık bir plan hazırlamıştır.

  Plana göre yapılacak işler arasında, Dolapdere yolunun ıslahı, Eminönü Meydanı'nın düzenlenmesi, Londra Asfaltı'nın Bakırköy kavşağında yonca yaprağı geçit yapılması, Aksaray, Azapkapı meydanları ile Pangaltı'da kesişmeleri önlemek için yayalar ve araçlar için geçitler yapılması bulunmaktadır.

  Planın finansmanı İçişleri Bakanlığı Trafik Fonu'ndan ve Belediye bütçesinden sağlanacaktır. Halen 1964 yılı için İçişleri Bakanlığı'ndan iki milyon lira alınmıştır. 3 yıllık trafik planının uygulanması için yaklaşık 30 milyon liraya ihtiyaç vardır.

  Plan, uygulanabilmek için Devlet...