20 / 04 / 2024

1965 yılında Galatasaray

1965 yılında Galatasaray

Bir milyon liraya restore edilen tarihi Galatasaray Hamamı, Haşim İşcan'ın da katıldığı merasimle hizmete açılmış. Hamam sahibinin teklifi üzerine misafirler yıkanmışlar. Yoldan geçen vatandaşlar da bu fırsatı kaçırmamışlar.

1942 yılında Galatasaray'ın Mecidiyeköy serüveni başlamış!

1942 yılında Beden Terbiyesi Müdürlüğü, Tekel'den 20 bin liraya satın aldığı Mecidiyeköy Likör Fabrikası'nın yanında bulunan sahayı 10 sene müddetle ve senede 12 lira kira ile Galatasaray Kulübü'ne kiralamış.

1942 yılında Galatasaray ve Tünel meydanları imar edilecek!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince Galatasaray ve Tünel meydanlarını imar edecekmiş. Her iki meydan genişletilecekmiş ve Tünel Meydanı'nda yapılacak istimlakler sonrası meydandan deniz görülebilecekmiş.

1937 yılında Galatasaray Lisesi'nin karşısındaki ada kaldırılacak!

1937 yılında Prost, Galata'dan Taksim'e doğru ulaşımı kolaylaştırmak için bazı projeleri tatbik edecekmiş. Bu hususta Galatasaray Lisesi'nin karşısında bulunan ada tamamen kaldırılarak ulaşım araçlarına alan açılacakmış.

1936 yılında Galatasaray Karakol binası 50.000 liraya satılacak!

1936 yılında Galatasaray Lisesi bahçesinin bitişiğinde bulunan tarihi Galatasaray Karakolu binası 50 bin liraya satılacakmış. Satılacak olan binanın bir kısmı, Galatasaray Lisesi'nin bahçesine ilave edilecekmiş.

1999 yılında Ali Sami Yen projesi 'başka bahar'a kaldı!

1999 yılında Galatasaray Kulübü, Mecidiyeköy'de stadın ve bölgenin çehresini değiştirecek projeyi hazırlatmış. Projeyi hayata geçirmek için dış finans kuruluşlarından sağlanacak kredi alınamayınca, proje 'başka bahar'a kalmış.

1999 yılında Ali Sami Yen projesi mutlaka gerçekleşecek!

1999 yılında eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren, Ali Sami Yen projesinin mutlaka gerçekleşeceğini söylemiş. Borç çıkmazında olan Galatasaray, aynı yıl Florya'da 3.5 milyon dolar yatırım yapmış.

2006 yılında Hol-Bau'dan, Galatasaray'a 260 milyon dolarlık teklif!

2006 yılında Galatasaray'ın Riva arsasına Alman inşaat şirketi Hol-Bau talip olmuş. Şirket, arsa üzerine 650 milyon dolar gelir sağlayacak bir villa projesi gerçekleştirip, gelirin yüzde 40'ını kulübe vermeyi teklif etmiş.

1998 yılında Galatasaray, Sefaköy'de kompleks inşa edecek!

1998 yılında Milli Emlak'tan Sefaköy'de 80 bin metrekarelik arsa kiralayan Galatasaray Kulübü, 30 yıllığına kiraladıkları arsaya spor tesisi ile birlikte otel ve alışveriş merkezi inşa edecekmiş.

2007 yılında Galatasaray, Seyrantepe'den yılda 35 milyon dolar gelir elde edecek!

2007 yılında Galatasaray Kulübü, Seyrantepe'de yapımına başlanacak Türk Telekom Arena'dan yılda 35 milyon dolar gelir elde edecekmiş. Kulüp, Riva'da turizme dönük bin konutluk proje üretecekmiş.

2006 yılında Galatasaray bankalarla Riva pazarlığı yapmış!

2006 yılında Galatasaray, 70 milyon dolar borçlu olduğu dört banka ile Riva'daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazisine inşa edilecek projeden elde edilecek gelir üzerinden anlaşma sağlamak için pazarlık yapmış.

2006 yılında Seyrantepe stad projesinde ilk somut adım atılıyor!

2006 yılında Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapmayı düşündüğü stad projesinde ilk somut adım atılacakmış. Hazırlanan beşli protokol ile uzlaşma sağlandıktan sonra Galatasaray, TOKİ ile yeni protokol konusunda görüşmelere başlayacakmış.

2006 yılında Galatasaray, TOKİ'nin hesaplarını alt üst etmiş!

2006 yılında Galatasaray, Seyrantepe arazisine stad inşa edecek TOKİ'den, Amsterdam Arena Stadı'nın aynısını istemiş. Talep edilen stadın 100 milyon euro'ya mal olacak olması, TOKİ'nin hesaplarını alt üst etmiş.

2006 yılında Galatasaray'ı finansal darboğazdan Riva kurtaracak!

2006 yılında Galatasaray'ın düştüğü finansal darboğazdan kurtulmasının yolu, kulübün portföyünde yer alan arazileri değerlendirmesinden geçiyormuş. Sarı-kırmızılı kulüp, Riva'yı satışa çıkarsa en az 105 milyon dolar kazanabilirmiş.

1965 yılında Galatasaray Haberi

1965 yılında Galatasaray



Tarihi Galatasaray Hamamı 1 milyona onarıldı.


Bir milyon lira sarf edilerek onarılan tarihi Galatasaray Hamamı'nın dün yapılan ve Belediye Başkanı Haşim İşcan'ın da hazır bulunduğu açılış merasiminde bir koç kurban edilmiş, sonra da misafirlerin büyük bir ekseriyeti hamam sahibinin teklifi üzerine soyunup yıkanmışlardır. Bu arada hamamın bulunduğu sokaktan geçenler, girişin bedava olduğunu öğrenince, bu fırsatı kaçırmamışlar ve parasız tarafından yıkanma imkanı bulmuşlardır. ''Galatasaray Hamamı'', 1481 yılında Sultan 2. Beyazıt Han tarafından inşa ettirilmiş tarihi bir yapıdır. Beş yüz seneye yakın bir zamandan beri kullanılan Galatasaray Hamamı, bu defa yeniden restore edilerek bütün duvar ve zemini beyaz mermer veya porfir...