29 / 03 / 2024

2014 arsa vergisi gecikme zammı

2014 arsa vergisi gecikme zammı

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, vergi ödemeleri gecikirse ne kadar ceza gelir? İşte arsa vergisi gecikme zammı 2014...

Esenler Belediyesi emlak vergisi borçlularını ilanla duyurdu!

Esenler Belediyesi, 2014 Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'ni ödemeyen vatandaşları gazeteye verdiği ilanla duyurdu. İlanda 2 bin kişiye yakın isim yer aldı.

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Yeni Büyükşehir Yasası ile arsa vergisi artacak!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köyde tarlası, bağı, arazisi, kerpiç evi olanlara sürpriz vergiler çıktı. Büyükşehir tarifesinden çıkan vergiler isyan ettirdi.

Arsa vergisi online ödeme!

Emlak vergisi, mesken ve işyeri sahiplerinin yanı sıra arsa sahipleri tarafından da ödeniyor. Peki, arsa sahipleri emlak vergisini internetten ödeyebilir mi? İşte arsa vergisi online ödeme işlemleri...

1968 yılında Hazine arsalar yağma ediliyormuş!

1968 yılında şehrin çeşitli semtlerinde Hazine'ye ait arsaların işgal ediliyormuş ve yirmi yıllık arsa vergisi ödeyerek tapularının alındığı tespit edilmiş. Bunu önlemek amacıyla bütün hazine arsaları incelenecekmiş.

Arsa vergisi nasıl ödenir?

Arsa vergisi, arsalar için belediyeye ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. 1319 sayılı kanun gereğince, iki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi nasıl ödenir? İşte arsa vergisi..

Arsa vergisi gecikme zammı 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, vergi ödemeleri gecikirse ne kadar ceza gelir? İşte arsa vergisi gecikme zammı 2014...

Arsa vergisini kimler ödemez?

Arsa ve arazi sahiplerinin her sene sahipleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Vergiyi bazı kurum ve kuruluşlar ödemiyor. Peki, arsa vergisini kimler ödemez? İşte kanunda yer alan arsa vergisi muafiyetlikleri..

Arsa vergisini internetten nasıl öderim?

Emlak vergisi kapsamında arsa ve araziler için ödenen arsa vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Vergi internetten de ödenebiliyor. Peki, "Arsa vergisini internetten nasıl öderim?" diyorsanız işte yanıtı..

Arsa vergisi ne kadar?

Arsa vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Peki 2014 yılı arsa vergisi ne kadar? Arsa vergisi nasıl hesaplanır?

Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!

Arazi, arsa ve binalar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Tapulu taşınmazda tapu kimin adına ise o kişi emlak vergisi ödemek zorunda oluyor. Peki, Emlak Vergisi ne zaman ödenir? Emlak vergisi son ödeme tarihleri 2014!

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için emlak vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, 2014 emlak vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Ev vergisi ne zaman ödenir 2014!

Emlak vergisi, arsa, arazi, işyeri ve mesken gibi taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi ödemeleri iki eşit taksit şeklinde yapılıyor. Peki, ev vergisi ne zaman ödenir? İşte, ev vergisi ne zaman ödenir 2014!

2014 arsa vergisi gecikme zammı Haberi

2014 arsa vergisi gecikme zammı

Arsa vergisi gecikme zammı 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar bu kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılır.


Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belli edilir.


Emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3


Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsar. Emlak vergisi, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart,...