20 / 04 / 2024

2014 inşaat patronları

2014 inşaat patronları

Türkiye'nin önde gelen müteahhitleri seçim ve komşu ülkelerdeki gerilim nedeniyle 2015 yılına temkinli yaklaşıyor. Fiyatların artacağını söyleyen inşaat sektörünün patronları "yatırımcılar elini çabuk tutsun" diyor.

İnşaat patronları kriz sonrası yeni fırsatlara odaklandı! 

Ekonomide yaşanan krize dair birçok senaryoyu masaya yatıran ve ağırlıklı olarak toparlanmanın yavaş olacağını öngören inşaat patronları, krizin getirdiği yeni fırsatlara odaklanarak yeni dönem yatırım rotasını çizmeye hazırlanıyor.

İnşaat patronlarının gözünden 2019!

İnşaat patronları 2019 yılına umutla bakıyor. İşte inşaat patronlarının gözünden 2019...

İnşaat patronlarının yarın planları!

39 şirketin yöneticileri, Capital'in 25'nci yıl sayısına özel olarak "gelecek" mesajlarını paylaştı. İş liderleri "Yatırımlara hız kesmeden devam edeceğiz" diyor. Peki inşaat patronlarının yarın planları neler?

İnşaat patronları ucuz konut üretmek istiyor!

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yükselen konut fiyatlarına dikkat çeken inşaat şirketlerinin patronları zaman zaman ucuz konut seferberliğine katkı sağlayabilecekleri söylüyorlar. 

İnşaat patronlarından ucuz konuta destek sözü!

İstanbul’daki konutlarda metrekare satış ortalamasının 5 bin lira sınırına dayanınca düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olma hayali de imkansız oldu. İnşaat şirketlerinin patronları, ucuz konut için seferberlik başlatılırsa destek sözü verdi.

İnşaat ekonominin lokomotifi olmaya devam edecek!

Bugün açıklanan TÜİK temmuz ayı sektörel güven endeksi rakamlarını inşaat patronları değerlendirdi. İşte KLK YAPI, Dağ Mühendislik, Gül Proje, ONS İncek, ERA Gayrimenkul, değerlendirmeleri şöyle:

2014'te inşaat maliyetleri yüzde 9,5 arttı!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu!

Körfezli yatırımcılar, Türk inşaat sektörü ile buluştu. 47 Arap yatırımcının katıldığı etkinlik 3 gün sürecek. Türk inşaat patronları, yaşanan terör olaylarının yabancı yatırımcıları tedirgin etmemesi için ‘Türkiye’ye yatırımdan korkmayın’ mesajı verecek

Fortune 500'e 2014'te 33 inşaat firması girdi!

Fortune 500 Türkiye'nin 2014 sonuçları açıklandı. 2013'te 25 inşaat şirketinin yer aldığı listede 2014'te bu rakam 33'e çıktı. İnşaat firmalarının net satışları ise 2014'te 47 milyar lirayı aştı.

2014'te büyüme inşaat sektörü ve hizmette oldu!

Fortune Türkiye'nin 8. kez gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesinin 2014 yılı sonuçları açıklandı. 2014 yılında ekonomik büyümenin üretimden ziyade, hizmet ve inşaat sektörleri odaklı gerçekleştiği oldu.

İnşaatın patronlarından koalisyon açıklaması!

7 Haziran seçimlerini değerlendiren inşaat dünyasının önde gelen isimleri ‘ durmak yok, üretime devam’ mesajı verdi. Patronlar, siyasi takvimin uzlaşma yönü ağır basan bir hükümet kurulmasıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.

2014-2015 inşaat sezonunda tüketici kaliteli projelere yöneldi!

Geçtiğimiz yılki seçimlerin etkisinden Eylül ayında sıyrılarak sezona hızlı giren inşaat sektöründe, 2014’ün son çeyreği ve 2015’in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldığı bildirildi.

Serkut İsafça: 2014 inşaat verileri 2015 yılı için inşaatçıları umutlandırıyor!

IV. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi”nde konuşan Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Proje ve İş Geliştirme Müdürü Serkut İsafça, “2014 yılı inşaat verilerinin, 2015 yılı için inşaat sektörünü umutlandıran verilerdir ” dedi.

2014 inşaat patronları Haberi

2014 inşaat patronları

Ekonominin lokomotifi gayrimenkul sektörü, enflasyondaki yükseliş, döviz kurundaki belirsizlik, inşaat maliyetlerindeki artış ve yeni tüketici kanunun getirdiği ek maliyetler nedeniyle zorlu bir yıl geçiriyor. 



Uzun bir süredir kârdan feragat edip fiyatları artırmayan markalı konut üreticileri gelecek yıl için zam sinyali veriyor, SÖZCÜ'ye 2014 yılını değerlendiren ve 2015 beklentilerini paylaşan gayrimenkul sektörünün önde gelen müteahhitleri konut fiyatlarının bundan soma düşüş göstermesini beklemediklerini belirterek, "Konut fiyatları zamlanacak, gücü olan şimdi ev alsın" tavsiyesinde bulundu. 



Konut fiyatları artacak gücü olan şimdi alsın 

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu: 

Seçimler, ramazan ayı, bayram derken sektör 2014'ün ilk yarısında küçüldü, ikinci yarıda kayıplar telafi edildi. Bunda Mütekabiliyet Yasası'nın çok ciddi etkisi oldu. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere yurt dışından önemli oranda kurumsal ve bireysel talep oldu....