23 / 04 / 2024

2014 yılında yapılan öğrenci yurtları

2014 yılında yapılan öğrenci yurtları

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla hız kazanan ve Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen yurt inşaatları tüm hızıyla devam ediyor. İşte çalışmaları devam eden yurt projeleri...

2023 yılında 100 TL'lik deprem vergisinin 73 TL'si harcandı!

Deprem yaralarının sarılması kapsamında 2023 yılında yapılan ek bütçe düzenlemesi ile, önemli bölümü KDV ve ÖTV olmak üzere 1 trilyon 301 milyar liralık ek tahsilat yapıldığı kaydedildi. Ek bütçe ve bağışlar dahil deprem için toplanan para miktarı 1.5 trilyon liraya kadar yaklaştı.

Bir garip 8 milyar liranın hikayesi Çatlakların arasından buhar olup uçtu

Tam bir fiyaskoya dönüşen Melen Çayı barajı için 2014 yılında yapılan ilk ihalede maliyetin 214 milyon lira olması beklenirken, zaman içinde yapılan ihaleler ve harcanan paralar 8 milyon lirayı buldu. İşin garibi ise derin çatlaklar oluşan baraj setti halen kullanılamaz bir halde.

Kadastro çalışması yapılan tarla için tapu iptali davası açılır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 1948 yılında yapılan hisseli tarla köy senedi olduğunu ve 1988'de kadastroda kesinleştiğini belirten okuyucu, senedin kayıtlı olduğu kişinin vefat ettiğini söyledi ve tapu iptal davası açıp açamayacaklarını sordu. 

Sivas Divriği'ye 79 yıl önce yapılan havaalanı yeniden açılacak!

Sivas'ın Divriği ilçesinde, yapımı 1941 yılında tamamlanan ve uzun süre kullanılmayan havaalanının 2021 yaz döneminde yeniden açılması hedefleniyor.

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Tarım ürünleri karşılığında yapılan yatırımlar ve satın alınan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bankaların konut kredisi işlem ücreti isyan ettirdi!

Bankaların aldığı ücret ve komisyonlar yine gündeme geldi. 2014 yılında yapılan değişikliğe rağmen masraflardan şikayetçi olan vatandaşlar için ekonomi yönetimi harekete geçti...

Faizsiz Elbirliği Sistemi ile yapılan satışlar 2019'u rekorla kapattı!

Son dönemlerde konut ve araç almanın en çok tercih edildiği yöntemlerden biri olan faizsiz finansman sistemi, 2019 yılında yapılan satışlarla rekor kırdı. 

Zeynep Banu Dalaman: ABD'nin Kanal İstanbul'dan 2010 yılında haberi vardı!

Akademisyen Zeynep Banu Dalaman, 2010 yılında yapılan bir konferansta yaşadıklarını anlatarak, ABD'nin Kanal İstanbul projesinden önceden haberdar olduğunu öne sürdü...

Yeni Kömürhan Köprüsü bu yıl bitiyor!

2014 yılında yapımına başlanan ve yüzde 92'si tamamlanan "Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi"nin bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Atatürk Havalimanı 1953 yılında yapıldı!

Bayındırlık Bakanlığı, Yeşilköy'de bulunan Tayyare Meydanı'nın modern bir hava limanı haline getirilmesine 1938 yılında karar vermiş ancak Atatürk Havalimanı, Yeşilköy Havalimanı adıyla 1 Ağustos 1953 yılında hizmete açılmış.

Niğde'de 2018 yılında yapılacak gölet projeleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de 2018 yılında gölet yapılacak köyler meclis gündemine taşındı. Gürer, sorularını Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'ya sordu..

Trabzon Maçka'da 2017 inşaat yılı olacak!

2016 yılı son muhtarlar toplantısını gerçekleştiren Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, 2016 yılında yapılan çalışmaları ve 2017 çalışma programı hakkında bilgiler verdi.

Konak'ta imar plan notları yürütmesi durdu!

Konak Belediye Meclisi'nin CHP Grubu içindeki bölünme nedeniyle yenisini onaylamadığı 2014 yılında yapılan 1/1000 ölçekli plan ve uygulama imar planı lejant ve plan notu değişikliklerinin yürütmesini durdurdu.

2014 yılında yapılan öğrenci yurtları Haberi

2014 yılında yapılan öğrenci yurtları

Öğrenci yurtları, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce hazırlanan ihtiyaç programları doğrultusunda kullanıcı sayısı ve kullanıcı kitlesi (kız / erkek) dikkate alınarak projelendiriliyor.


Yurt kampüsleri içerdiği sosyal donatılarla beraber kendi kendisine yetebilen tesisler olacak, her tesiste yurt blokları, sosyal tesis, giriş kontrol ünitesi ve gerekli görülen teknik mahaller (trafo, jeneratör, su deposu vb.) bulunuyor.


Yatak blokları, sosyal tesis ve kampüs alanlarında engelli öğrencilerin de bulunacağı düşünülerek TS 9111’e uygun düzenlemeler yapılıyor.


Yurt bloklarında; odalar, engelli öğrenci odası ve 3 kişilik yatak odalarından oluşuyor. Yatak odalarında banyo-lavabo-wc bulunuyor. Her odada mini buzdolabı yer alırken, yatak katlarında planlanan kat ofislerinde öğrenci kullanımı için çamaşır ve kurutma makinesi ihtiyaca göre kaç adet olduğu belirlenip konumlandırılıyor.


Yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık...