28 / 03 / 2024

ab enerji hedefleri

ab enerji hedefleri

AB zirvesinde belirlenen enerji hedefleri iddialı değil. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Kemfert, "Zirvede alınan kararlar yeterince iddialı değil ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığı bulunmuyor" dedi.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

AB yeni planını açıkladı! Gaz borsasına müdahale hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji krizine yönelik hazırladıkları yeni tedbirler kapsamında, Avrupa doğal gaz borsalarında acil durumlarda fiyatları sınırlandıracak bir mekanizma kurmayı teklif etti.

AB liderleri ve hükümetler doğal gaz tavan fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadı!

Avrupa Birliği'ndeki (AB) ülkeler, enerji fiyatlarını düşürmeye yönelik tedbirlerin bir parçası olarak doğal gaz için tavan fiyat konusunda anlaşamadı.

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gazel Enerji Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda (Zeın Eddın) M. Abed A. Hawwarın, Ayet Haliloğlu, M. (M. Jawad) Hamza Shahın ve N. (Moh'd Sharıf Sha'lan Abı Sırıeh ortaklığında kuruldu.

AB'den 18 maddelik yeni enerji planı! Rusya ile bağlar kopacak!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'ya olan enerji bağlılığını azaltmak için 18 maddelik yeni planını açıkladı. İşte o maddeler...

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Sıfır enerji için kentsel dönüşüm büyük fırsat!

Türkiye İMSAD Başkanı F. Fethi Hinginar, 60 milyar dolarlık enerji faturasının yarısının konutlardaki tüketimden kaynaklandığına dikkat çekti. Hinginar, AB’nin binalarda sıfır enerji tüketimini hedeflediğini belirtti.

Adana 30 milyar dolarlık yatırımla enerji üssü olacak!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kentlerinden Adana, başta tarım ve enerji olmak üzere farklı alanlarda da atağa kalktı. 2023 hedefleri kapsamında enerji ağırlıklı yapılacak 30 milyar dolarlık yatırımla, adeta 'enerji üssü' olmaya hazırlanıyor.

AB'den 3 dev projeye destek!

AB, Türkiye'yi Avrupa'nın enerji üssü yapacak 3 kritik projeye destek verdi. Bu destek, Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı için Brüksel'in tavrının yumuşadığı anlamına geliyor.

AB Türkiye ile TANAP'ı görüşecek!

Enerji güvenliği ve boru hatlarının geçiş noktası Türkiye'nin her zaman AB'nin stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sefcovic, Güney Gaz Koridoru ve TANAP ile ilgili konuların 1 Ekim'de yeniden görüşüleceğini söyledi.

IRENEC 5.Uluslararası Enerji Konferansı gerçekleşti!

IRENEC 5.Uluslararası yüzde 100 Yenilebilir Enerji Konferansı, Maltepe Belediyesi AB ve Uluslararası İlişkiler Birimi ekibi ev sahipliğinde gerçekleşti. Uluslararası konferansa, Maltepe Belediyesi adına Şehir Plancısı Bahadır Keşan da katıldı...

Enerji verimliliğinde çıta atlamamız şart!

"Enerji verimliliğinde AB normlarına ulaşmak, çağdaşlaşma yolunda istikrarlı adımlar atan ülkemizin hayati hamlesi olacaktır" diyen İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, sektörel anlamda kaydedilen son gelişmeleri değerlendirdi.

Taner Yıldız: AB'nin TANAP'a bakışından memnunuz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, AB Enerji Komisyonu Başkan Yardımcısının, "Nabucco'da düştükleri hataya TANAP'ta düşmeyecekleri" açıklamasını memnuniyetle karşıladığını belirtti..

ab enerji hedefleri Haberi

ab enerji hedefleri

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Claudia Kemfert, AB zirvesinde enerji alanında belirlenen hedeflerin yeterince iddialı olmadığını ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığının bulunmadığını bildirdi.


AB liderleri tarafından Brüksel'de dün gerçekleştirilen zirvede karbondioksit emisyonunun 2030'a kadar yüzde 40 azaltılması ve yenilenebilir enerji payının yüzde 27'ye çıkarılması konularında uzlaşmaya varıldı.


Zirveye ilişkin AA muhabirinin sorusu üzerine AB Türkiye Delegasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin de bu hedefleri yakından takip edip, kendi mevzuatına uyarlaması gerekir" değerlendirmesinde bulunuldu.


Açıklamada, Türkiye'nin aday ülke olduğu için bu değişiklikleri takip etmesinin dışında, entegre olmak için de aynı standart ve kuralları kendi mevzuatında hayata geçirmesi gerektiği belirtildi.


Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Claudia Kemfert, zirvede alınan kararların yeterince iddialı olmadığını ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığının bulunmadığını savundu.


Kemfert, "2030'a kadar yüzde 27 yenilenebilir enerji hedefi...