26 / 04 / 2024

ada yaptırmanın maliyeti

ada yaptırmanın maliyeti

Ünlü modacı Diane von Fürstenberg ile milyarder iş adamı eşi Barry Diller, Manhattan’daki Hudson Nehri’ne bir ada yapmaya hazırlanıyor. Bir ada yapmanın maliyeti ne kadardır?

İstanbul'da yaşamanın maliyeti yüzde 81 artarak 55 bin TL'yi aştı!

İstanbul Planlama Ajansı tarafından yapılan araştırmaya göre mega kent İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 81 artış gösterdi. Mega kentte dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55 bin 321 Türk Lirası şekilde hesaplandı.

İmarda yeni dönem resmen başlıyor: Artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak!

AK Parti’nin belirlemiş olduğu 5 yıllık yerel yönetim vizyonunda imar planı değişikliklerinde yeni bir dönemin de kapısı aralanıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre artık arsa bazlı değil ada bazlı dönüşüm yapılacak.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Bir kişilik deprem çantasının maliyeti 904 lirayı geçti...

Bir kişiye yetebilecek ve sadece yaşamsal önemli eşya ve materyallerin yer aldığı ortalama bir deprem çantasının maliyeti açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 47 bin 493 TL!

İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 47.493 lira olarak hesaplandı.

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

İmarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? 1+1, 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler son zamanlarda popüler olan yapılar arasında yer alıyor. Uygun fiyata ev yapmak isteyenler prefabrik ev yaptırmanın şartlarını merak ediyor. Peki, imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? İşte detaylar...

Kur Korumalı Mevduat'ın maliyeti 16 ayda 152 milyar TL'yi aştı! İşte o rakamlar...

Kur Korumalı Mevduat'ın maliyeti Mart 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında 152 milyar TL'yi aştı. İşte tüm ayrıntılarıyla Kur Korumalı Mevduat...

Kiralarda denge şaştı! 10 kiracıdan 9'u bütçesine uygun ev bulamayacağını belirtiyor!

Ipsos Araştırma şirketinin kiracılar ve ev sahiplerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonucunda çarpıcı detatlar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptı! Ateca’nın yeni fiyatını görenler resmen gözlerine inanamadı!

Ağustos ayında tüm modellerinin fiyat listesini revize eden Seat, Ateca modeline tam 100 bin TL zam yaptığını açıkladı. Seat’ın zam haberinin ardından Ateca’nın yeni fiyatı merak konusu oldu.

İstanbul'da yaşamanın maliyeti aylık 40 bin liraya dayandı!

İPA'nın yayımladığı, 'İstanbul’da Yaşam Maliyeti Araştırması' verilerine göre, kentte dört kişilik bir ailenin aylık ortalama yaşam maliyeti 40 bin liraya dayandı. 

Altın bilezik borcu olanlar yandı! Bilezik fiyatları tavan yaptı! 14 Temmuz Cuma altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün yeni rekora imza attı. Gram altın 1668 lira olurken altın bilezik fiyatları tavan yaptı. Altın bilezik borcu olanlar yandı. 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14 Temmuz 2023 altın bilezik fiyatları...

ada yaptırmanın maliyeti Haberi

ada yaptırmanın maliyeti
Ünlü modacı Diane von Fürstenberg ile milyarder  iş adamı olan eşi Barry Diller, Manhattan’daki Hudson Nehri’ne bir ada yapmaya hazırlanıyor.


9 bin 710 metrekareyi kaplayacağı düşünülen adanın kamu parkı ve performans alanı olarak kullanılacak. 


Peki sıfırdan bir ada yapmanın maliyeti ne kadar olabilir? 


Maliyet, 170 milyon dolar (380 milyon TL). Ada için bu ücreti gözden çıkaran çift, geri kalan parayı da bağımsız kuruluşlardan destek olarak bekliyor. Bütün izinler çıkarsa adanın yapımına 2016 yılında başlanacak....