19 / 04 / 2024

Adana turizmine sahip çıkmalı

Adana turizmine sahip çıkmalı

TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin, istihdam açığının kapatılmasından sosyal yapının zenginleşmesine, Kültürlerin Kaynaşmasından dünya barışının gelişmesine kadar bir çok alanda katkı sağlayan turizmin desteklenmesi gerektiğini belir

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Adana Stadyumu açıldı!

78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adana Stadyumu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Adana Yüreğir'de 10 milyon liralık arsa vurgunu!

Adana Yüreğir'de 10 milyon lira değerine sahip 180 dönümlük arsayı sahte vekaletname kullanıp satan 2 kişi, Tarsus Tapu Müdürlüğü yetkilileri tarafından yakalandı.

Adana'nın ilk millet bahçesi açılış için gün sayıyor!

Adana'nın 130 dönüm alana sahip ilk millet bahçesi açılış için gün sayıyor. Son rötuşları yapılan millet bahçesinin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabı tamamlanıyor!

Ortadoğu ve Türkiye’nin en büyük müze kompleksleri arasında bulunan toplam 68 bin 500 metrekare alana sahip Adana Yeni Müze Kompleksi'nin ikinci etabında çalışmalara devam ediliyor.

Adana Kozan'a yeni sosyal yaşam merkezi projesi!

Adana Kozan Belediyesi tarafından 2 milyon bütçeye sahip olan sosyal yaşam merkezi projesi hayata geçecek. Proje, 2019 yılının ilk aylarında hizmete açılacak.

Adana'ya "LEED Gold" sertifikalı spor salonu!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından enerji ve çevre dostu olarak inşa edilen "LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) Gold" sertifikasına sahip ASKİ Atatürk Spor Salonu'nun 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Adana Şehir Hastanesi açıldı!

Adana Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı. Hastane, Yüreğir ilçesinde 553 bin metrekare kapalı inşaat alanı ve bin 550 yatak kapasitesine sahip, günlük 16 bini aşkın kişiye sağlık hizmeti sunacak.

Adana Yüreğir'e yeni spor kompleksi geliyor!

Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Atakent Mahallesi'ne yeni bir spor kompleksi kazandırıyor. Temeli atılan spor kompleksi 3 bin metrekare oturum alanına sahip.

Adana'nın yeşil spor kompleksi tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu, FIBA standartlarına uygun 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonunu Adana'ya kazandırıyor.

Adana Atatürk Spor Salonu'nda sona gelindi!

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 5.7 dönüm arsa üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip Atatürk Spor Salonu inşa ediliyor. Projede sona yaklaşıldı.

Adana Yüreğir'de 38.8 milyon TL'ye satılık 8 arsa!

Adana Yüreğir Belediyesi, sahip olduğu 8 arsayı ihale usulü ile satışa sunuyor. Arsalar için ihale 30 Haziran'da düzenlenecek..

Adana turizmine sahip çıkmalı Haberi

Adana turizmine sahip çıkmalı


TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Murat Şirin, istihdam açığının kapatılmasından sosyal yapının zenginleşmesine, Kültürlerin Kaynaşmasından dünya barışının gelişmesine kadar bir çok alanda katkı sağlayan turizmin desteklenmesi gerektiğini belirtti.Şirin, "Bacasız sanayi" olarak bilinen ve Katma değeri en yüksek sektör olan turizmin, cari açığı Kapattığını, 52 sektörü beslediğini, çevre bilincinin artmasına katkıda bulunduğunu söyledi. 


Bacasız sanayi 

"Bacasız sanayi" olarak bilinen turizmde yatırıma eklenen her bir liranın Karşılığının yüzlerce misliyle geri döndüğünü hatırlatan Şirin, "Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde turizm, istihdamı ve piyasaları canlandırıcı Katkısı, kalkınma için gerekli döviz girdisini sağlaması gibi nedenlerle ekonomik sorunların çözülmesinde bir çıkış noktası olarak görülmektedir." dedi. 



52 yan sektörü besliyor 

Turizmin, her şeyden önce ödemeler dengesi üzerinde olumlu etkileri bulunan bir dışsatım kalemi olduğuna dikkat çeken Murat Şirin, "Turizm...