19 / 04 / 2024

Afet sonrası hasar tespit çalışması eğitimleri

Afet sonrası hasar tespit çalışması eğitimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılı mayıs ayından bu yana Türkiye genelinde 15 ayrı bölge üzerinden bina ve bina türü yapıları için hasar tespit eğitim planı hazırladı. Hazırlanan eğitim planı için AFAD ile görüş alışverişinde bulunuldu...

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili önemli noktalara değindi. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

KDK'dan son dakika kararı! Depremde hasar gören bina sahipleri dikkat! Sigorta tazminatı tarifesi değişti!

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evleri hasar görenlere 2022 yılı tarifesine göre ödenen sigorta tazminatının, 2023 yılı tarifesine göre ödenmesi planlanıyor.

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!

Temmuz 2023 itibarıyla afet bölgesindeki 11 şehirdeki 144 binden fazla dosyaya 26 milyar liraya yaklaşan hasar ödemesi yapıldığını kaydeden Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, DASK’ın hasar ödemeleriyle bu rakamın 55,5 milyar liraya ulaştığını belirtti.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 21 milyar 111 milyon 86 bin 703 lira hasar ödemesi yaptı.

Kahramanmaraş köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hasar alan Türkoğlu ilçesinde yapımı tamamlanan köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor. 

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL hasar ödemesi yaptı.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

DASK'ın açıklaması herkesi şaşırttı! İşte depremin ekonomik hasarı 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin akabinden bugüne kadar 3 milyar 351 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi.

Afet sonrası hasar tespit çalışması eğitimleri Haberi

Afet sonrası hasar tespit çalışması eğitimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2014 yılı mayıs ayından bu yana Türkiye genelinde 15 ayrı bölge üzerinden bina ve bina türü yapıları için hasar tespit eğitim planı hazırladı. Hazırlanan eğitim planı için AFAD ile görüş alışverişinde bulunuldu.


Bu çalışmalar kapsamında, 2014 yılı içerisinde 6 Bölgeden ve 33 İlden çoğunluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeli olmak üzere, diğer kamu personellerinden de oluşan toplam 240 adet personele “Hasar Tespit Eğitimi” verilerek bu personeller sertifikalandırıldı.  2014 yılı sonuna kadar da geri kalan 9 Bölgeden 48 İle ait personellerden toplamda 750 inşaat mühendisi ve mimar personele hasar tespit eğitimi verilmesi planlanıyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geçmiş yıllardan gelen Afet Koordinasyonuna ait birikimlerinin eksiksiz yürütülmesi amacıyla, 2015 yılı içerisinde de 750 adet daha personelin eğitilmesi ve sertifikalandırılması...