26 / 04 / 2024

Ağrı Dağı etekleri

Ağrı Dağı etekleri

Iğdır 'da Ağrı Dağı eteklerindeki bölümde Urartular dönemine ait olduğu belirlenen ve de bir kaya parçasının içinin oyulmasıyla yapılan kaya mezarına dönemin krallarının defnedildiğine inanılıyor.

Bakan Özhaseki'den flaş çağrı: İstanbul'da kim belediye başkanı adayıysa 'Nereyi dönüştüreceksin?' diye sorun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sayılı günler kalan yerel seçimle ilgili konuştu ve megakentlilere kentsel dönüşüme ilişkin bir çağrıda bulundu. 

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

İsra Holding, bölgenin ilk AVM'si V Mall Ağrı'da hafriyat çalışmalarına başladı! 

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla faaliyetlerine devam eden İsra Holding’in Ağrı İl Özel İdaresi iş birliğiyle inşa ettiği V Mall Ağrı projesinde hafriyat çalışmaları başladı.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracaklarını ifade ederek, belediyelerin sahada daha aktif olmaları konusunda çağrıda bulundu. 

Ağrı'da korkutan deprem! Vatandaş kendini dışarı attı

Bingöl'den sonra Ağrı'da da korkutan bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar kendini dışarı attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Ünlü bankadan müşterilerine ‘flaş’ çağrı! Yenilikçi iş fikri olanlara 100 bin TL ödül verecek!

Katılım bankacılığı alanında hizmet veren Kuveyt Türk, inovatif iş fikri olanlara çağrıda bulundu. Yenilikçi fikir ve önerileri olan ve dereceye giren ilk 3 kişiye toplamda 100 bin lira ödül verecek. Başvuru detayları haberimizde…

Son dakika: Bakan Nebati'den zincir marketlere çağrı: Elinizi taşın altına koyun

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, zincir marketlere çağrıda bulunarak "Sizler de gelin elinizi taşın altına koyun" dedi. 

İslam Memiş elinde gümüş olanlara acil çağrı yaptı! 

Gümüş fiyatları yeni haftaya değer kayıpları ile başladı. Yatırımcılar gümüş fiyatlarının ne zaman yükseleceğini merak ederken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüşü olanlara acil çağrıda bulundu. 

TOKİ Ağrı projesiyle 132 yeni konut geliyor! Bu tarihi kaçırmayın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ağrı'da 132 konutluk yeni proje inşa edecek.

TOKİ Ağrı İlk Evim, İlk İş Yerim kuraları çekildi! Ağrı TOKİ kura sonucu 14 Kasım 2022!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak açıklanan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Ağrı'da yapılacak 1480 konut için kura töreni gerçekleştirildi. İşte Ağrı TOKİ kura sonucu 14 Kasım 2022...

Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcılara flaş çağrı!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 6'ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu.

Ağrı Dağı etekleri Haberi

Ağrı Dağı etekleri

 Erhacı köyünün dışında bulunan kaya mezan, etrafındaki tarihi kalıntılarla keşfedilmeyi bekliyor. Devasa bir kaya parçasının oyulmasıyla yapılan kaya mezarının Urartular dönemine ait olduğu belirtiliyor. Define avcıları tarafından geçmiş yıllarda büyük tahribata uğrayan kaya mezarında, dönemin kralının defnedildiğine inanılıyor. İğdır Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, kaya mezannı turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Mezarın şehir merkezine yakın bir noktada bulunduğuna işaret eden Engindeniz, "Urartular döneminin eseri ve 2 bin yıllık bir geçmişe sahip. Bugün kadar define avcıları tarafından tahrip edilmiş bir alan. Çevresinde büyük çukurlar oluşmuş. Bunun önüne geçmek için de burayı koruma altına aldık" dedi. 


DEFİNECİLER DADANIYOR 

Engindeniz, kaya mezarının define avcıları tarafından daha fazla tahrip edilmemesi için koruma alanı oluşturduklarını aktardı. Bu sayede tarihi mezarı, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarabileceklerini...