19 / 04 / 2024

akbil kullanımı en son tarih

akbil kullanımı en son tarih

İstanbul’da şehir ulaşımında 1995’ten bu yana kullanılan Akbil, yerini İstanbulkart’a bıraktı. Akbil, 31 Aralık 2014’ten sonra ulaşımda geçerli olmayacak. Artık ulaşımda yalnızca İstanbulkart kullanılacak...

Biten konut sayısında 13 yıl önceye dönüldü: 2023'te 533 bin konuta kullanım izni verildi!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, 2023'te kullanım izni verilen konut sayısı 533 bin olarak gerçekleşti. Bu sayı, 2010 yılındaki 430 binden sonra en düşük seviye oldu. İşte konut piyasasındaki son durum...

Konut ve taşıt kredileri kullanımı arttı mı? O rakamlar açıklandı! 

Açıklanan resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 77,5 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 282,7 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredileri kullanımında son durum ne? İşte detaylar...

Merkez Bankası o rakamları açıkladı! Konut ve taşıt kredisi kullanımı arttı mı? 

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, geçen hafta 132,8 milyar TL artış gösterdi ve 7 trilyon 207,2 milyar TL'ye çıktı. Peki konut ve taşıt kredisi kullanımı arttı mı? İşte o rakamlar...

Ev alımlarında peşinat kullanımı zirve yaptı!

Konut alımlarında kredi kullanımı düşerken peşin ödemeler tarihin en yüksek seviyesine ulaştı. 

Altının elektronik ortamda kullanımı artacak!

İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi Ayşen Esen, gelecek dönemde altınla ilgili çok fazla yatırım olacağını ve altının elektronik ortamda kullanımının daha da artacağını söyledi.

Konut kredisi kullanımı düşüyor!

Son açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre konut satışları Haziran ayında da düşmeye devam etti. Konut kredisi kullanımında ise 2019’un en sert düşüşü yaşadı. Konut sektöründe son durum nedir?

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Konut kredisi kullanımı 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşturacak!

Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) konutta kredi kullanımı olanağının artması ile konut satışının ve dolayısıyla yapımının artması ile elde edilecek vergiler de hesaba katıldığında en az 2.5 milyar liralık ek vergi geliri oluşacağı hesaplanabilir.

Kaliteli beton kullanımıyla deprem hasarı en aza inebilir!

Türkiye nüfusunun yüzde 95'inin deprem bölgelerinde yaşadığını hatırlatan Işık, "En büyük sorunumuz deprem bilincinin hala oluşturulamamasıdır. Denetim kaliteli beton kullanımı ile depremi az hasarla atlatmak Bizim elimizde ettik.

Aziz Torun: Gayrimenkul satışında artış, kredi kullanımında düşüş var!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Torun, "Gayrimenkul satışlarında şubat ayı itibarıyla geçen yıla göre artış olduğu halde finansman, kredi kullanımında ciddi bir düşüş var. Bu da faiz oranlarıyla ilgili." dedi.

Piyalepaşa İstanbul'a karma kullanım ödülü!

Piyalepaşa İstanbul, International Property Awards tarafından Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Mimarisi kategorisinde 'Highly Commended Award' ödülüne layık görüldü.

Nazım imar planı kullanım alanları!

Uygulamada en çok kullanılan imar planı türleri çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı olarak karşımıza çıkıyor. İşte, nazım imar planı kullanım alanları!

Grohe su kullanımında tasarruf sağlıyor!

Dünyanın en popüler batarya tipi olan tek kumanda kollu bataryalarda GROHE’nin sunduğu özellikler suyun tasarruflu kullanımını sağlayarak çevresel faydalar sunuyor.

akbil kullanımı en son tarih Haberi

akbil kullanımı en son tarih

İstanbul’da şehir ulaşımında 1995’ten bu yana kullanılan Akbil, yerini İstanbulkart’a bıraktı. Akbil, 31 Aralık 2014’ten sonra ulaşımda geçerli olmayacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehir ulaşımında entegrasyonu sağlamak için 1995’ten bu yana uyguladığı Akbil (Akıllı Bilet) sistemi yerini yılbaşından itibaren İstanbulkart’a bırakıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELBİM tarafından geliştirilen, patenti ve marka tescili Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Akbil, 2008 yılında toplu ulaşım için temassız kart teknolojilerinin kullanıma sürülmesi ile birlikte ikinci planda kalmıştı. İstanbulkart’ın pratik, geliştirilebilir ve kullanım alanlarının daha fazla olması nedeniyle daha çok tercih edilmesi Akbil’in tarihteki yerini almasına neden oldu.


“15 MİLYON İNSAN İSTANBULKART KULLANIYOR”



İETT Elektronikkart Yönetim Müdürü İsmail Durman 19 yıldır ulaşımda kullanılan Akbil’in, 2009 yılında yapılan AR-GE çalışmalarıyla yerini İstanbulkart’a bıraktığını söyledi. 15 milyon insanın cebinde İstanbulkart taşıdığını...