19 / 04 / 2024

akbiller kaldırılıyor mu

akbiller kaldırılıyor mu

İstanbul’da şehir ulaşımında 1995’ten bu yana kullanılan Akbil, yerini İstanbulkart’a bıraktı. Akbil, 31 Aralık 2014’ten sonra ulaşımda geçerli olmayacak. Artık ulaşımda yalnızca İstanbulkart kullanılacak...

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı açıklamada İspanya'da 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören "Altın Vize" uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.  İşte detaylar...

Kredi kartı kullananlara şok haber Bakan Şimşek'ten geldi! Taksit uygulaması kaldırılıyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kapalı toplantıda kredi kartı taksitli uygulamasına olumsuz yaklaştı ve ''Bu iyi değil'' dedi. Peki kredi kartı taksit uygulaması kaldırılıyor mu? 

Vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Öğrencilerin heyecanla beklediği vergisiz bilgisayar, telefon ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Vergisiz vergisiz telefon kredi ile alınabiliyor mu, taksit yapılıyor mu? Telefon satışı başladı mı? 

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

100 bin taşerona kadroda son durum! Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

100 bin taşeronu yakından ilgilendiren düzenleme için Meclis'ten yapılacak son dakika açıklamaları dikkatle takip ediliyor. Peki 100 bin taşerona kadroda son durum ne? Taşerona kadro görüşmeleri başlıyor mu? 

Memur maaşlarına ek zam yapılıyor mu? Memur ve memur emeklisi maaşları yükselecek mi? Hemen bakın! 

'Memura ek zam yapılacak mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki memur maaşlarına ek zam yapılıyor mu? Memur ve memur emeklisi maaşları yükselecek mi?

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

İcra ve hacizler kaldırılıyor! Devlete maliyeti 56 milyar lira…

Ekim ayında yürülüğe girmesi için hazırlıkları süren çalışma kapsamında, ödeme güçlüğü içindeki dar gelirli kesim ile gençler ve çiftçilerin bazı kamu borçlarının silinmesi, icra ve hacizlerin kaldırılması öngörülüyor.

Evde bakım maaşları yatırılıyor! İşte zamlı evde bakım maaşları yatan şehirler! Hemen 29 Ağustos listesine bakın!

29 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatar? sorularının cevapları sık sık araştırılıyor. Peki 29 Ağustos evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? Evde bakım maaşı ödeme tarihleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışında şok gelişme! Meclis'e geldi! KDV istisnası kaldırılıyor!

TBMM'ye sunulan 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında yabancılara konut satışındaki KDV istisnasının kaldırılması amaçlanıyor...

Gayrimenkul sektöründe token dönemi başlıyor mu?

Bugüne kadar ünlüler, furbol kulüpleri, sanatçılar, influencer'lar ve bazı sanat eserleriyle ön plana çıkan token pazarı büyümesini hız kesmeden sürdürüyor. Yarın süreçte tokenizasyona enerji, turizm, inşaat, AVM yönetimi ve turizm şirketlerinin de dahil olması öngörülüyor.

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar proje çevresindeki çürük binalar yıkılıyor!

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ni çevreleyen çürük binalar teker teker ortadan kaldırılıyor. Projede bir binanın yıkımı daha tamamladı. 

akbiller kaldırılıyor mu Haberi

akbiller kaldırılıyor mu

İstanbul’da şehir ulaşımında 1995’ten bu yana kullanılan Akbil, yerini İstanbulkart’a bıraktı. Akbil, 31 Aralık 2014’ten sonra ulaşımda geçerli olmayacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehir ulaşımında entegrasyonu sağlamak için 1995’ten bu yana uyguladığı Akbil (Akıllı Bilet) sistemi yerini yılbaşından itibaren İstanbulkart’a bırakıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BELBİM tarafından geliştirilen, patenti ve marka tescili Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Akbil, 2008 yılında toplu ulaşım için temassız kart teknolojilerinin kullanıma sürülmesi ile birlikte ikinci planda kalmıştı. İstanbulkart’ın pratik, geliştirilebilir ve kullanım alanlarının daha fazla olması nedeniyle daha çok tercih edilmesi Akbil’in tarihteki yerini almasına neden oldu.


“15 MİLYON İNSAN İSTANBULKART KULLANIYOR”



İETT Elektronikkart Yönetim Müdürü İsmail Durman 19 yıldır ulaşımda kullanılan Akbil’in, 2009 yılında yapılan AR-GE çalışmalarıyla yerini İstanbulkart’a bıraktığını söyledi. 15 milyon insanın cebinde İstanbulkart taşıdığını...