26 / 04 / 2024

Akçansa yarışmaları

Akçansa yarışmaları

Akçansa Heidelberg Cement’in faaliyet gösterdiği ülkelerde uzun yıllardır düzenlediği ve maden sahalarının biyolojik değerlerini artırmayı amaçlayan ‘ Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’ nı, bu yıl Türkiye’de gerçekleştirdi.

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Yarısı bizden kampanyasına özel müteahhitler de dahil edilmeli

Konut sorununu çözmek için İstanbul’da başlatılan Yarısı Bizden kampanyasını Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam değerlendirdi.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Akçansa'nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketleri arasında yer alan Akçansa'nın ilk çeyrek cirosu 527 milyon TL oldu...

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

Akçansa hazır beton sektöründe Uluslararası Çevresel Ürün Beyanını yapan ilk şirket oldu!

Akçansa, Global Cement and Concrete  Association tarafından yürütülen çevresel ürün beyan sürecine katıldı ve Türkiye’de bu belgeyi alan ilk hazır beton üreticisi oldu.

Akçansa, 19 yıldır çimento sektörünün en beğenilen şirketi!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Zenna Araştırma ve Danışmanlık ile Capital Dergisi iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyonda “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketi” seçilerek önemli bir başarıya imza attı.

İBB, meydan tasarım yarışmalarının birincilerini açıklıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla yapılan meydan tasarımları yarışmasında, ödüller sahiplerini buluyor.

Akçansa’nın üçüncü çeyrek satış geliri 1,3 milyar TL oldu!

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu Akçansa, 2020'nin üçüncü çeyrek dönemine ilişkin finansal sonuçlarını duyurdu. Şirketin Ocak-Eylül dönemi satış geliri 1,3 milyar lira oldu.

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Akçansa FAVÖK değerini 90 milyon TL’ye yükseltti!

Akçansa 2020 yılının 2'inci çeyreğinde 4 kıtaya yaptığı üstün ihracat performansıyla FAVÖK değerini yüzde 20 yükselterek 90 milyon TL’ye ulaştı.

Eyüpsultan'da yarı olimpik havuz inşa ediliyor!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in Eyüpsultanlılara verdiği vaatler arasında olan iki yüzme havuzundan ilki olan Akşemsettin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun yapım çalışmaları hızla devam ediyor, ikinci havuz yapımına da başlandı.

Senegal'de Batılı firmaların kaçak imar çalışmaları tartışma yarattı!

Batılı firmaların kaçak imar çalışmalarının tartışıldığı bugünlerde, imar yasağına rağmen yabancı şirketlerin gelip otel ya da restoran inşa etmeye çalıştığı belirtildi...

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villası yarın yıkılacak!

Bodrum Belediyesi, Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villası'nın yıkılmasına karar verdi. Karara göre önce eşyalar tahliye edilecek daha sonra yıkım gerçekleştirilecek...

Akçansa yarışmaları Haberi

Akçansa yarışmaları

8 üniversiteden toplam 15 projenin katıldığı yarışmanın birincisi Ege Üniversitesi’nden Cemal Onur Alpay ve Hülya Karadoğan olurken, ikinciliği Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Habib Güçlü, Mustafa Tokoğlu ve Onur Vardar kazandı. Üçüncülüğü Sabancı Üniversitesi’nden Serra Örey alırken, mansiyon ödülü Hacettepe Üniversitesi’nden Sevda Cengiz’e verildi.


Akçansa’nın, üniversite öğrencileri tarafından maden sahalarının biyolojik değerini artırmayı amaçlayan projeler üretilmesi ve öğrencilerin bu yöndeki farkındalıklarının artırılması amacıyla düzenlediği Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu.


Akçansa’nın ortağı HeidelbergCement’in faaliyet gösterdiği ülkelerde uzun yıllardır düzenlediği, bu yıl ise Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen Biyoçeşitlilik Proje Yarışması’nın sonuçları, Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen ödül töreninde açıklandı.


Törene, Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Tanas, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hamdi...