20 / 04 / 2024

Akkuyu ÇED

Akkuyu ÇED

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) değişikliğini Avrupa Birliği (AB) uyum sağladı. Güllüce. "Bu tamamen Avrupa Birliğine yüzde 99 uyumun sağlanabilmesi için çıkarılan bir yönetmenliktir.

Akkuyu NGS'de sıra imar planında!

Akkuyu Çevresel inşatına başlanabilmesi için gereken imar planı izninin ÇED raporu onaylanan Akkuyu NGS projesinde liman inşaatının başlayabilmesi için gereken imar planı izninin de bu ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığından çıkması öngörülüyor.

Akkuyu'ya ÇED onayı yargıya taşınıyor!

Rus Rosatom şirketi tarafından yapılacak olan Akkuyu NGS'nin ÇED raporunun onaylanmasına çevrecilerden tepki geldi. Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Devin Bahçeci konuyla ilgili açıklama yaptı...

Çevre Bakanlığı'ndan Akkuyu açıklaması!

Çevre Bakanlığı' ndan Akkuyu açıklaması geldi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ( NGS ) için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) raporu bakanlığımız tarafından onaylanmıştır.

Akkuyu'nun ÇED'i Putin'i bekliyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali için Çevresel Etki Değerlendirmesi raporunun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 1 Aralık’ta Türkiye’ye gerçekleştirmesi beklenen ziyaret öncesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayından geçmesi öngörülüyor.

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Rapor u'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı!

Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, Akkuyu ÇED Raporuna ilişkin duyuru yayımlandı.

Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin bugün gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirme komisyonu toplantısı tamamlandı.Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna onay!

Mersin Gülnar'da kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ÇED raporuna itiraz edilmişti. ÇED raporunun kurallara uygun olduğu gerekçesiyle itiraz iptal edildi.

Aytuğ Atıcı'dan Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararının iptali için bilirkişi heyeti Akkuyu Nükleer Santrali'nde inceleme yaptı. CHP milletvekili Aytuğ Atıcı incelemeyi anlattı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nde son durum!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Raporları ‘sahte imza’ soruşturmasında ifadeler alındı ancak Bakanlık hâlâ ÇED Raporlarının asıl kopyalarını mahkemeye iletmedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı ne zaman başlayacak?

Albayrak, “Akkuyu Nükleer Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ÇED olumlu kararı ve EPDK’dan 3 yıl süreli önlisans alınmış olup imar planı çalışmaları tamamlandığında inşaat faaliyetleri başlayacak” dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporu yok mu?

Çevrecilerin doğa tahribatına neden olacağı gerekçesiyle yoğun tepkisine neden olan Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat yapımına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bakan Alaboyun: Akkuyu Nükleer Santrali'nde sorun yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, 'Akkuyu ile herhangi bir sorunumuz yok. ÇED raporu alındı, liman inşaatı devam ediyor, lojmanların inşaatı da devam edecek' dedi.

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı hızlanıyor!

Akkuyu Nükleer Santrali için 2011'de verilen 3 bin sayfalık ÇED raporu onaylandı. Bakan İdris Güllüce, onay sonrasında inşaat sürecinin hızlanacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali ÇED raporunda sahte imza iddiası!

Uzun bir çalışmanın ardından Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı alan Mersin Akkuyu Nükleer Santrali, asılsız bir iddia ile yeniden gündeme geldi...

İdris Güllüce'den Akkuyu ÇED Raporu açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Akkuyu Nükleer Santrali ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Raporu’nda sahte imza iddialarıyla ilgili, “Bunlar lüzumsuzlukla iştigaldir. Böyle parazit haberlerle, kafa bulandırmayla bir yere varılacağı da yok." de

Mühendislik firmasından Akkuyu açıklaması!

12 Ocak tarihinde Hürriyet ve gazetelerde yayınlanan Nükleer Raporunda sahte İmza İddiassı başlıklı habe riçin Dokay ÇED mühendislik firmasından bir basın açıklaması geldi. İşte Mühendislik firmasından Akkuyu açıklaması!...

Akkuyu NGS raporunda sahte imza iddiası!

Mersin’in Büyükeceli beldesi yakınlarına kurulmak istenen Akkuyu NGS' ye ait ÇED raporunu hazırladığı öne sürülen mühendislerin raporun tesliminden bir hafta önce işten ayrıldığı iddia edildi.

Mersin Greenpeace Akkuyu ÇED Raporu'nun iptali için dava açtı!

Mersin Greenpeace üyeleri, Mersin’de yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED Raporu’nun iptali istemiyle Mersin İdare Mahkemesi’ne dava açtılar...

Akkuyu ÇED Haberi

Akkuyu ÇED

Çevre ve Şehircilik Bakam kiriş Güllüce. Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) değişikliğini Avrupa Birliği (AB) uyum taşıllarına bağladı. Güllüce. "Bu tamamen Avrupa Birliğine yüzde 99 uyumun sağlanabilmesi için çıkarılan bir yönetmenliktir. 


Değişikliği de çok hızla yapmaya çalışıyoruz. Durmadan yönetmenlikleri adapte etmeye, uygun hale getirmeye çalışıyoruz." dedi. 


inşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği nin IİMSAD) düzenlediği 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi ne katılan İdris Güllüce, görüşlerini bildirmek üzere katıldığı bir programda söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını öne sürdü. Çevre mevzuatlarını çok sık değiştirdiklerini kaydeden Güllüce. "Orada tam açıklayamadığım bir şey vardı. Çevre mevzuatını çok sık değiştiriyoruz. Bu nedenle bazı sorunlar oluyor diye onu tekrarlayayım. Çevre mevzuatında hızla değişikliğe gidiyoruz. Tabi bir adaptasyon, bir uyum süreci olacak. Niye bu kadar hızlı değiştiriyoruz? 


Avrupa Birliği ne uyum fasılları içerisinde...