29 / 03 / 2024

akkuyu projesi

akkuyu projesi

Rus Rosatom, 20 milyar dolarlık Türkiye’nin nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer’in yüzde 49 hissesini Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat konsorsiyumuna satılıyor.

Akkuyu projesinde süreç hızlandırılacak!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Akkuyu konusunda yine süreç hızlandırılacak. Bizden, stratejik yatırım kapsamına almamızı istediler. Gerekli çalışmaları arkadaşlar yapacaklar. Türk Akımı konusunda ise fizibilite çalışma izni vermiştik.''dedi.

Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna ilişkin bugün gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirme komisyonu toplantısı tamamlandı.Akkuyu ÇED raporu için gün sayıyor.

Akkuyu NGS güzergahında acele kamulaştırma kararı!

"380 kV Akkuyu NGS-Manavgat 380 Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında iletim hattı projesinin güzergahına isabet eden taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. 

Akkuyu NGS kapılarını ilk kez açtı!

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi olan ve yapımına devam edilen Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali ilk kez kapılarını açtı..

TAEK Akkuyu NGS'ye inşaat lisansı verdi!

TAEK, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) birinci ünitesi inşası için "İnşaat Lisansı" verdi..

Cengiz-Kalyon-Kolin Akkuyu’ya ortak oldu!

Rus Rosatom, 20 milyar dolarlık Türkiye’nin nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer’in yüzde 49 hissesini Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat konsorsiyumuna satılıyor.

Akkuyu NGS için taşınmazlar kamulaştırılacak!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve Mersin Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında yer alan taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Hükümet, nükleer enerji santralleri ve depoculuk yatırımlarına öncelik tanıyor.

Akkuyu için 2017'de inşaat lisansı başvurusu planlanıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi inşaat lisansı başvurusunun ardından öncelikle nükleer güvenlik dışındaki yapıların inşası için Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) sınırlı çalışma izni alınacak.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali hakkındaki iddialar mecliste!

CHP Mersin Milletvekili Durmuş Fikri Sağlar, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali projesi hakkındaki çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sağlar sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Akkuyu Nükleer Santral projesi hızlanacak!

Türkiye ile Rusya arasında 23. Dünya Enerji Kongresi’nde ele alınan bir başka önemli konu Akkuyu Nükleer Santrali oldu.

Türk Akımı ve Akkuyu için çalışmalar başlıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türk Akımı boru hattı projesi ve Akkuyu nükleer santralinde çalışmaların tekrar başlaması için siyasi karar alındığını söyledi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santrali protesto edildi!

Akkuyu’daki çevreciler Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali projesi için santralin giriş kapısı önünde eylem yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali neden iptal edilmiyor?

Radikal Gazetesi'nin yazarlarından Necati Özkan Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin neden iptal edilmediğini ele aldı. İşte Necati Özkan'ın o yazısı...

Akkuyu Nükleer Santral projesi iptal edilir mi?

Suriye sınırında, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle iki konu hararetle kamuoyunda tartışıldı. Ruslar doğalgazımızı keser mi? Akkuyu Nükleer Santral Projesi iptal edilir mi?

Akkuyu Santrali bilmecesi!

Rus Rosatom şirketinin kuruluşu olan Akkuyu NGS'nin, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde inşaat çalışmalarını durdurduğu iddia edildi. Ancak haber, her iki ülke yetkilileri tarafından teyit edilmedi.

akkuyu projesi Haberi

akkuyu projesi

Rusya Federasyonu Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom, Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesine, Cengiz Holding- Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat'tan oluşan CKK konsorsiyumunu dahil ediliyor. 


Türk şirketlerin Akkuyu Nükleer A.Ş. proje şirketinin hissedarları arasına katılma koşullarını belirleyen sözleşme Moskova'da gerçekleşen IX. Uluslararası Nükleer Enerji Forumu ATOMEXPO kapsamında imzalandı.


DEV PROJELERE İMZA ATAN KONSORSİYUM

CENGİZ HOLDİNG: Holdingin toplam tamamlanan proje tutarı 8.12 milyar dolar, devam eden proje tutarı ise 14.5 milyar dolar.


KALYON İNŞAAT: Şirketin Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan, Irak, Katar'da projeleri bulunuyor. Holding bünyesinde; kurulu gücü 100 MW'nin üzerinde olan HES sahibi şirketler ve doğalgaz satış ve dağıtım işletmeleri mevcut.


KOLİN İNŞAAT: Holdingin toplam tamamlanan proje tutarı 5.8 milyar dolar, devam eden proje tutarı ise 13.5 milyar...