28 / 03 / 2024

aliağa Liman ve lojistik sektörü

aliağa Liman ve lojistik sektörü

2.Aliağa Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi Aliağa Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde başladı. Aliağa Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen zirve 23-24 Ekim tarihlerinde 2 gün boyunca devam edecek.

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşaatında son durum ne? 

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı aralıksız devam ediyor. Hastane inşaatının kaba inşaatı sürüyor. 

İzmir'de Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi inşa ediliyor!

İzmir Aliağa'da inşaatı devam eden  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin inşaatı yüzde 30 oranda tamamlandı. 

Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin akıbeti TBMM'de!

Dokuz Eylül Üniversitesinin proje sahibi olduğu Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Kızılağaç'ta yat limanı ve OSB alanı ayrılması talebi mecliste!

Kızılağaç Bölgesi 2. Etap Uygulama İmar Planında Yat Limanı ve Tekne İmal ve Çekek Yeri İhtisas OSB alanı ayrılması talebi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu konut ve arsa fiyatlarını uçurdu!

Açılışı merakla beklenen İzmir-Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu projesi 3 senedir konut ve arsa fiyatlarını artırıyor

TOKİ İzmir Aliağa 2019 başvuruları 2+1 ve 3+1!

TOKİ İzmir Aliağa 2019 başvuruları 2+1 ve 3+1 haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Sina Yarımadası'na Gazze için liman ve havaalanı inşa edilecek!

Mısır'ın Sina Yarımadası'nda Gazze'nin de kullanabileceği bir liman ve havalimanı inşa edilecek.

Aliağa'da vergi yapılandırması ve imar barışı toplantısı yapıldı!

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun” ile ilgili toplantı yapıldı.

İzmir Aliağa limanları demiryolu ile Anadolu'ya bağlanıyor!

Aliağa'nın Nemrut Körfezi'ndeki liman ve iskelelerini ring hatla Biçerova istasyonundan Menemen-Aliağa demiryolu hattına bağlayacak projede rayların döşenmesine başlandı.

İzmir Aliağa'ya tekne ve yat inşa merkezi kuruluyor!

İzmir Aliağa Çaltılıdere'de 150 firmanın faaliyet göstereceği tekne ve yat inşa merkezi kuruluyor.

aliağa Liman ve lojistik sektörü Haberi

aliağa Liman ve lojistik sektörü

Aliağa Ticaret Odası ve İzmir Deniz Ticaret Odası'nın iş birliğinde gerçekleşen 2.Aliağa Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi, liman ve lojistik sektörünün sorunlarının belirlenmesi ve çözümler üretilmesi adına sektörün önde gelen firmalarını bir araya getirdi. 


Geçen yıl olduğu gibi bu yılda zirveye sektörden ulusal ve uluslararası birçok firmanın büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka," Gelişen liman ve lojistik alanlarıyla Aliağa limanlar bölgesi, sürekli artan bir ivme ile potansiyelini geliştiriyor. Bu nedenle Aliağa'daki liman yönetimi ve deniz ticaretindeki gelişmeler sadece İzmir için değil, Türkiye için de büyük önem arz ediyor."dedi


Aliağa limanlarından 10 milyar dolar ihracat

17 Milyar dolarlık Ege Bölgesi ihracatının 10 milyar dolarının Aliağa limanlarından gerçekleştirildiğini dile getiren Saka, "bu rakamlar bölgemizde çok büyük bir potansiyelin olduğuna işaret...